Ethereum Nieuws

Ethereum whales blijven kopen – top 10 investeerders bezitten nu 20% van alle tokens

De Ethereum-prijs is de afgelopen dagen onder de $2.000 gedaald. Whales gebruiken deze dip om extra Ethereum tokens te kopen.


Ethereum-whales kopen munten op

De Ethereum-prijs is de afgelopen dagen gedaald. Terwijl sommigen zich hier misschien zorgen over maken, zien anderen het als een kans om zoveel mogelijk tokens op te kopen. Vooral grote investeerders (whales) zien dit als een grote koopkans.

Uit gegevens van Santiment blijkt dat de top 10 adressen het aantal tokens dat ze bezitten met 2 procent hebben verhoogd. Hierdoor hebben bezitten ze nu 20,58% van de ETH-tokens. Als de 10 grootste adressen allemaal evenveel zouden bezitten, zou dat betekenen dat elk adres ongeveer 2 miljoen ETH-tokens in handen heeft.

Uit de koop- en verkooppatronen van de whales blijkt dat een deel van de grote investeerders hun ETH tokens verkochten toen de munt in mei zijn all-time high had bereikt. Na de prijscrash lijken de whales nu echter weer van plan extra veel Ethereum tokens in te kopen.

ETH koersverloop – Bron: Tradingview

Ethereum exchange-reserves kelderen

Rapporten die eerder deze maand verschenen, laten zien dat de exchange reserves van Ethereum tokens nieuwe dieptepunten hadden bereikt. De reserves daalden namelijk van 26 miljoen tokens in juni 2020 tot 21 miljoen tokens in juni 2021.

Naarmate meer en meer whales en investeerders Ethereum tokens verzamelen in afwachting van de volgende bull-run, zullen de reserves alleen maar blijven dalen.

Staking is een belangrijke reden voor de daling van de reserves. Steeds meer investeerders zetten hun munten in voor staking om zo een validator te worden in het nieuwe ETH 2.0 proof of stake-netwerk. Hierdoor is het minder aantrekkelijk om de munten op een exchange te laten staan, omdat houders beloningen kunnen krijgen voor het staken van hun Ethereum op het netwerk. Dit zou kunnen zorgen voor een schaarste, wat de Ethereum prijs uiteindelijk op zou kunnen drijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten