Ethereum daalt, Ethereum crash
Ethereum

Ethereum whales dumpen meer dan $4 miljard aan ETH tokens

De druk op de Ethereum koers neemt de afgelopen vijf weken flink toe. Dit komt omdat grote Ether whales massaal hun tokens dumpen.

Collectieve dump

Ethereum whales hebben de afgelopen vijf weken 3,3 miljoen ETH tokens gedumpt. Dit meldde het analyse platform Santiment in een tweet op 16 oktober. Met andere woorden, er is voor meer dan 4,3 miljard dollar aan Ethereum gedumpt door whales de afgelopen vijf weken.

Whales controleren de prijs

Zulke enorme druk van de grootste beleggers heeft meestal enorme effecten. De enorme verkoopdruk is goed terug te zien aan de matige prijsprestaties van de op één na grootste cryptomunt. De Ethereum koers daalde namelijk met meer dan 26 procent in de afgelopen 5 weken. Onderzoekers van Santiment merkten ook op dat de Ether prijs ook kracht heeft verloren ten opzichte van de Bitcoin.

De Ether prijs daalde daalde namelijk met 12,7 procent ten opzichte van de Bitcoin prijs. De voornaamste reden was dat de whales gezamenlijk 3,3 miljoen ETH-tokes hebben gedumpt. Eerder, toen deze grote investeerders juist veel ether tokens kochten steeg de Ethereum koers juist met 43,4 procent ten opzichte van de Bitcoin over een periode van acht weken.

Verschillende analisten verwachten dat Ethereum weer langzaam aan kracht gaat winnen nu de grootste verkopen zijn gedaan na de Merge. Ook Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, voorspelde al een dergelijk koersverloop. Het is namelijk vaak zo dat de koers van een cryptomunt daalt vlak na de implementatie van een grote update.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?