Ethereum

Ethereum mede-oprichter Joe Lubin begrijpt niets van dalingen na de Merge

De Ethereum koers is sinds de succesvolle Merge met een stevige 22 procent gedaald. Consensys CEO en mede-oprichter van Ethereum Joe Lubin begrijpt er helemaal niets van. De enige verklaring die Lubin heeft is dat het mogelijk gaat om een gevalletje “Buy the Rumor, Sell the News.”

De economie is kapot

Ethereum werkt tot nu toe perfect met het nieuwe consensus mechanisme, dus dat kan het volgens Lubin zeker niet zijn. “De economie is gebroken en blijft dat waarschijnlijk nog wel even”, zo doelt hij op de macro-economische omstandigheden. Gisteren hebben we weer een bevestiging van die thesis gekregen met de hoger dan verwachte Amerikaanse inflatiecijfers. “Wij zijn als het ware de staart die wordt gekwispeld door een hele zieke hond, de wereldwijde macro-economische situatie”, aldus Lubin.

Over het ecosysteem in zijn geheel en de dingen die zijn bedrijf momenteel bouwt is Lubin extreem positief. “Zelfs met de lagere volumes en de verminderde intensiteit vermaken wij ons met alles wat we bouwen”, zo spreekt Lubin de bekende woorden. Vrijwel iedereen die momenteel werkzaam is in de industrie noemt de bearmarkt een periode om te bouwen. De hype is weg en daarom kunnen de koppies omlaag om te werken aan de toekomst.

Nog 12 tot 18 maanden volhouden

Solana oprichter Anatoly Yakovenko ziet een vergelijkbaar scenario als Joe Lubin voor zich. Op basis van de macro-economische omstandigheden verwacht hij nog ongeveer 12 tot 18 maanden van ellende op de markten. Zeker na gisteren is de kans groot dat de Amerikaanse Federal Reserve nog agressiever uit de hoek komt. 

“Maar het einde komt eraan en net als tijdens de vorige bearmarkt, bouwen veel teams nu aan nieuwe producten waarvan ik er veel zie slagen”, aldus Anatoly Yakovenko tegenover Decrypt. Uiteindelijk moet nog maar blijken of de industrie het in zich heeft om ook deze bearmarkt te overleven, maar aan het optimisme van Lubin en Yakovenko ligt het in ieder geval niet.

Ethereum nieuws

Mysterieuze whale verkoopt voor miljoenen dollars aan Ethereum
Bankgigant lanceert door goud gedekte cryptomunt voor particulieren
Grayscale verwacht binnenkort Ethereum ETF, ondanks stilte van SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?