Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

“Ethereum wordt in 2021 de grootste winnaar”

In de tweede helft van 2020 zagen we een groeiende institutionele interesse in crypto valuta’s. Alle aandacht van de whales, evenals alle aandacht van het publiek, was gericht op de Bitcoin. Echter, langzamerhand lijkt Ethereum steeds meer aandacht te krijgen van grote investeerders. Ook analisten vertellen dan ook dat de Ethereum prijs explosief kan gaan stijgen.


Groeiende interesse in Ethereum

Laten we beginnen met de cijfers. De Ethereum prijs is, sinds zijn dieptepunt van maart 2020, met ​​1.200% gegroeid. Dit terwijl de Bitcoin met ongeveer 700% is gegroeid. Wel bereikte Bitcoin een geweldige nieuwe All Time High van $40.000, terwijl Ethereum een prijs van $1.450 bereikte, wat ongeveer even hoog is als zijn oude ATH van 2018. Dit is volgens verschillende investeerders juist een teken dat de ether prijs zal gaan stijgen.

Ethereum koersverloop – Bron: Tradingview

Deze uitspraak komt niet uit het niets. Er zijn namelijk sterke redenen om aan te nemen dat Ethereum in 2021 in prijs zal blijven stijgen. Volgens velen zal ETH investeerders meer winst gaan opleveren dan de beroemdste crypto valuta, de Bitcoin.


Vraag onder ontwikkelaars blijft hoog

Ethereum is het grootste platform voor het bouwen van blockchain projecten en het lanceren van gedecentraliseerde applicaties. We zien dan ook dat het aantal unieke ERC-20 tokens blijft groeien. ETH heeft wel een aantal serieuze concurrenten, zoals Tron, Polkadot, Cardano, Cosmos en Tezos, maar toch blijft Ethereum veruit de grootste.


Groeiend transactievolume

In 2020 werd er voor meer dan $1 biljoen aan transacties geregistreerd op de Ethereum blockchain. Deze cijfers overtreffen het transactievolume van betalingsgiganten zoals PayPal. Paypal wordt gebruikt door meer dan 350 miljoen gebruikers en heeft gemiddelde volumes die over het algemeen niet hoger zijn dan $200 miljard per kwartaal.

Aantal ETH transacties – Bron: Bitinfochart

Zoals we hierboven zien neemt het aantal transacties op het netwerk ook toe. De groeipercentages zijn dus zeer hoog en dat laat alleen maar zien dat Ethereum zijn bullish trend voort zal zetten.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ontwikkeling van de DeFi sector

Ondanks het leiderschap van de Bitcoin blijft Ethereum de leider van de gedecentraliseerde financiële sector. De DeFi projecten worden steeds populairder en blijven nieuwe investeringen aantrekken.

De totale waarde opgesloten in gedecentraliseerde financiering sinds begin 2020 is met bijna 3.300% gegroeid. Het is gestegen van $687 miljoen naar $25,5 miljard. En het is Ethereum dat het belangrijkste platform is voor het creëren en lanceren van de meeste nieuwe DeFi-projecten en stablecoins.

TVL in DeFi – Bron: DeFi Pulse

Ook moeten we het hebben over de interesse van institutionele beleggers in gedecentraliseerde financiering. Langzaam maar zeker lijken institutionele beleggers de kracht van de DeFi-sector te zien. Dit kan betekenen dat grote beleggers gaan investeren in de sector en we weten allemaal wat dat kan betekenen voor de crypto prijzen.

Het lijkt er dus op dat Ethereum de volgende cryptomunt is die massaal geadopteerd zal worden door institutionele investeerders. Dit zorgt ervoor dat analisten een grote prijsstijging voor ogen hebben voor de grootste altcoin ter wereld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten