Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum kan naar $3K stijgen als de vraag het aanbod overtreft

Verschillende analisten voorspellen dat dalende Ethereum-reserves op gecentraliseerde cryptocurrency exchanges de ETH-prijs in een kwestie van weken naar $3.000 kunnen helpen.


Analist voorspelt ETH-waarde van $3.000

Ethereum (ETH) wordt momenteel voor ruim $1.200 verhandelt, een bullish vooruitzicht gezien de recente dip naar een dieptepunt van $900. Hoewel de All-Time-High (ATH) van de cryptocurrency van $1.432 ongrijpbaar blijft, zeggen sommige analisten nu dat de volgende bullish impuls de huidige waarde nog wel eens zou kunnen verdubbelen.

Eén analist is hierbij van mening dat ETH binnen enkele weken na het breken van zijn ATH naar $3.000 zou kunnen springen. Een andere expert heeft gewezen op de strategie van hodlers om op korte termijn niet te verkopen, wat een bullish teken is voor de grootste altcoin. De analist heeft een aantal ETH-doelen op de lange termijn voorspeld van $5.000, $10.000 en zelfs $20.000.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Afnemende reserves op de beurs zijn bullish voor ETH

Volgens de CEO van Nugget News Alex Saunders zijn de ETH-reserves op beurzen de afgelopen dagen enorm gedaald. “Het zou binnen 48 uur op kunnen zijn”. Als zodanig neemt de vraag naar Ether enorm toe, maar er lijken maar heel weinig mensen te zijn die op korte termijn willen verkopen.

Dezelfde mening wordt gedeeld door Byzantine General, een andere zeer gerespecteerde crypto-analist en handelaar. Hij zegt dat het bovenstaande scenario een liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde voor Ether creëert. Saunders zegt dat de gegevens wijzen op een onvermijdelijke explosie van de ETH-prijs:

“Wij weten allemaal wat er gebeurde toen de vraag groter was dan het aanbod van BTC. De waarde verviervoudigde in slechts 90 dagen.”

Grafiek met alle beursreserves van ETH. Bron: Alex Saunders

“Ik ga niet alle gegevens delen, ik vertel alleen wat je moet weten. Er is een extreme liquiditeitscrisis van $ETH aan de verkoopzijde”, plaagde de analist.

Simpel gezegd, het lijkt erop dat beleggers ETH nu beschouwen als een intrinsiek waardevol bezit om voor de lange termijn vast te houden. Zij halen dus activa van de exchanges, vermoedelijk om te hodlen. Dit zorgt voor een enorme vraag naar ETH-tokens, wat leidt tot een piek in de koopdruk van de altcoin.

ETH/USD 1-uur grafiek. Bron: TradingView

ETH/USD is het afgelopen uur gestegen naar een maximum van $1.230. Bulls ondervinden echter een weerstand rond dit niveau. Het valt samen met de barrière die wordt geboden door de middelste lijn van een oplopend parallel kanaal. Kopers hebben een bovengrens nodig die zich uitstrekt tot prijzen boven $1.300.


Mogelijk nieuwe All-Time-High

Als dit ze echter lukt, dan kan een uitbraak boven de apexlijn van het kanaal ervoor zorgen dat bulls recente weerstandsniveaus opnieuw testen rond $1.350. Zo kan ETH mogelijk een nieuw All-Time-High bereiken. Ethereum in de zogenoemde ‘prijsontdekkingsmodus’ zou in de aankomende één tot drie maanden kunnen stijgen naar $2.000, $3.000 of zelfs nog meer.

Aan de andere kant kan een daling onder $1.200 de prijzen doen dalen tot het 100-uurlijks eenvoudig voortschrijdend gemiddelde van $1.105. Vanaf hier kunnen verkopers zich richten op recente dieptepunt van $900.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten