Solscan
Altcoin, Solana

Etherscan breidt uit naar Solana met overname van Solscan

In een recente ontwikkeling binnen de wereld van cryptocurrency heeft Etherscan, bekend vanwege zijn Ethereum-blockchainverkenner, een belangrijke stap gezet richting uitbreiding naar andere netwerken. Op 3 januari kondigde het bedrijf de overname aan van Solscan, een prominente blokverkenner voor het Solana-ecosysteem.

Een samenwerking

Deze overname, omschreven als een “samenwerking”, is een onderdeel van Etherscan’s strategie om zijn blockchain-datadiensten uit te breiden over meerdere netwerken. Solscan, opgericht in 2021, heeft een indrukwekkend gebruikersbestand opgebouwd met meer dan drie miljoen maandelijkse gebruikers en meer dan 23.000 volgers op X, een populair sociaal media platform.

Solscan biedt verschillende functies die overeenkomen met die van Etherscan, waaronder gedetailleerde informatie over adressen, tokens, en transacties, evenals API’s, dashboards, en niet-fungibele tokens (NFT)-metagegevens. Na de overname belooft Etherscan zijn diensten van “geloofwaardig neutrale en eerlijke toegang tot blockchain-gegevens” voort te zetten.

Vaardigheden van Solscan sluiten aan bij missie van Etherscan

Matthew Tan, CEO en mede-oprichter van Etherscan, prees het Solscan-team voor hun expertise en toewijding om blockchain-gegevens toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Hij benadrukte dat hun vaardigheden goed aansluiten bij de missie van Etherscan.

Deze acquisitie komt op een moment dat de prijs van Solana, de inheemse cryptocurrency van de Solana-blockchain, aanzienlijk is gestegen. De token zag een groei van 60% in de afgelopen 30 dagen en overtrof voor het eerst sinds 2022 de $100-grens.

Op het moment van schrijven handelt het Solana-token tegen $110, hoewel het een lichte daling van 3,5% heeft ondervonden in de afgelopen 24 uur. Met een marktkapitalisatie van bijna $47 miljard is SOL nu de vijfde grootste cryptocurrency.

Zal SOL Ethereum ooit inhalen?

De sector speculeert of SOL Ethereum ooit zal inhalen, gezien het feit dat Solana eind december Ethereum kortstondig voorbijstreefde in termen van dagelijkse handelsvolumes op gedecentraliseerde beurzen. Bovendien overtrof Solana Ethereum in wereldwijde zoekopdrachten op Google, met een score van 56 tegenover 50 voor Ethereum.

Deze ontwikkelingen markeren een significante stap in de evolutie van de cryptocurrency-markt en de voortdurende strijd om dominantie binnen de blockchain-technologie.

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC