Nieuws, Trending

Ethos werkt samen met Payroc om crypto-betalingen mogelijk te maken

De cryptocurrency Ethos heeft het partnerschap met Payroc officieel aangekondigd. Payroc is een betalingsyssteem voor verkopers, zowel online als in winkels, waarmee het nu mogelijk wordt om te kunnen winkelen met cryptocurrency.

Betalen met crypto

Nadat de iOS versie van de Ethos.io portemonnee slechts een aantal dagen geleden officieel is gelanceerd, is het partnerschap met de in de VS gevestigde Payroc, LLC aangekondigd. Door deze samenwerking zal het Ethos Bedrock-platform worden integreert met het betalingsplatform van Payroc. Hierdoor kunnen de klanten betalingen voltooien door middel van cryptocurrency, door eenvoudig te klikken op “Pay with Crypto”, ofwel “Betaal met Crypto” op de websites die hierop zijn aangesloten.

Niet alleen Ethos-tokens

Het betalingssysteem zal niet alleen gebruik maken van Ethos-tokens. Payroc maakt het voor de consument mogelijk om met een aantal verschillende crypto’s te betalen. Dit zijn onder andere Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP) en LiteCoin (LTC). Hierdoor kan de consument zijn of haar voorkeur aanhouden en hoeft er niet eerst gewisseld te worden naar bijvoorbeeld de Ethos-tokens.

30.000 aangesloten (web)winkels

Op dit moment zijn er meer dan 30.000 aangesloten (web)winkels op het Payroc systeem in Noord Amerika. Ethos wil hier verder in gaan en heeft daarom een passende doelstelling. Ethos wil namelijk graag een brug te bouwen tussen de blockchain en al bestaande financiële instellingen en systemen. In de aankondiging heeft de CEO van Ethos, Shingo Lavine, gezegd dat Ethos toegewijd is aan het brengen van cryptocurrency aan de grote massa. Partners zijn hier een integraal onderdeel van. Zonder partners is dit niet mogelijk. De samenwerking is bekend gemaakt tijdens de “Digital Currency Con” in Park City.