Blockchain

eToro neemt blockchain bedrijf Firmo over

De Engelse cryptocurrency exchange eToro heeft het blockchain-bedrijf ‘Firmo’ overgenomen. Hiermee zet het zijn uitbreiding voort.


Platform laten groeien

Door het overnemen van Firmo, is eToro van plan om haar getokeniseerde financiële assets op het platform te laten groeien. Hier kan Firmo goed bij helpen.


Voorlopen op de concurrentie

Volgens het bedrijf helpt de overname bij het groeien van een getokeniseerde economie. Hiermee wil het bedrijf een actieve speler in de blockchain-industrie zijn. Volgens het bedrijf helpt deze overname hieraan, zo hoopt het bedrijf hierdoor een stap voor te lopen op de concurrentie.


Wat is Firmo?

Firmo is een bedrijf dat is opgericht in 2017. Ze zijn gevestigd in Copenhagen, Denemarken. Sinds de start van het bedrijf, biedt Firmo een programmeertaal aan hun klanten, genaamd FirmoLang.

Vervolgens kunnen crypto exchanges deze programmeertaal gebruiken om financiële instrumenten te creëren. Hierbij kun je denken aan een Leningplatform of crypto-derivaten met tokens. Door zijn veelzijdigheid, kan de programmeertaal worden ingezet op iedere blockchain.

Hoeveel eToro heeft betaald voor het blockchain-bedrijf is onbekend.


eToro breidt flink uit

eToro is momenteel bezig met een flinke uitbreiding. Zo heeft het bedrijf onlangs een kantoor geopend in de Verenigde Staten (VS). Hiernaast heeft het bedrijf gisteren de cryptocurrency Tron (TRX) toegevoegd aan haar collectie.