Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

eToro voegt Dogecoin toe na stijgende vraag van beleggers

eToro maakt het eindelijk mogelijk voor hun gebruikers om Dogecoin te verhandelen. De DOGE-prijs reageerde hier gisteren op met een enorme koersstijging tot een nieuwe All-Time High.


Sterke vraag naar DOGE

eToro, een groot handelsplatform, heeft eindelijk de notering aangekondigd van Dogecoin. In de aankondiging noemde het platform de sterke vraag van investeerders als de belangrijkste reden voor de beslissing. 

Dogecoin heeft met zij explosieve groei de afgelopen tijd de interesse gewekt van veel investeerders. Hierdoor wordt het voor grote internationale handelsplatforms moeilijk om te negeren. Alleen al dit jaar is de coin met meer dan 6.500 procent gestegen. 

Vanaf nu hebben de Dogecoin-fans die gebruik maken van eToro twee opties om de token te kopen. Ze kunnen het kopen en deze rechtstreeks op het platform verhandelen, of ze kunnen derivaten kopen en deze verhandelen op basis van de onderliggende prijs. 

eToro heeft verder aangekondigd dat er geen verborgen kosten van toepassing zijn bij het handelen in DOGE. Er worden echter wel spreads toegepast. Het percentage wordt opgelegd bij het openen van posities voor DOGE en wordt aangepast bij het sluiten van de posities. Hoewel traders Doge van hun rekeningen kunnen opnemen nadat ze al hun handelsposities hebben gesloten, is het momenteel onmogelijk om de activa van het eToro-platform naar de eToro-geldwallet over te dragen. 


Dogecoin bereikt record van $0,69

Dat eToro de DOGE-token toevoegt betekent dat de munt beschikbaar wordt voor ongeveer 20 miljoen mensen die handelen op het eToro-platform. Dat is geweldig nieuws en de koers steeg daarom gisteren ook naar een hoogtepunt van $0,69. Ook heeft de marktkapitalisatie gisteren een nieuw hoogtepunt van bijna $90 miljard bereikt.

Vandaag is de koers iets terug gezakt waardoor 1 DOGE-token op het moment van schrijven $0,619 waard is.

DOGE bereikt ATH van $0,69 – Bron: Tradingview

Dogecoin is eigenlijk een best oude cryptocurrency die in 2013 als grap tot stand kwam. In 2019 noteerde de OKEx-exchange de token en verklaarde dat er een enorme particuliere vraag naar was. Binance volgde dit voorbeeld en noteerde de munt ook.

Toch is het niet alleen maar hosanna. Er ligt een groot gevaar op de loer aangezien slechts 100 mensen bijna de gehele markt controleren. Dit betekent dat de handel in Dogecoin erg riskant is omdat een klein aantal investeerders de prijs kan beïnvloeden. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten