Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Ongeveer 100 mensen beheersen de volledige markt van DOGE

Dogecoin (DOGE) is de laatste tijd veel in het nieuws, DOGE is nu zelfs de op 4 na grootste cryptomunt ter wereld met een marktkapitalisatie van $51 miljard.


Slechts paar investeerders beheersen groot deel van het aanbod

Met een rendement van meer dan 15.000% in een jaar tijd presteert de munt veel beter dan alle andere cryptocurrencies en daarom neemt de aantrekkingskracht van DOGE op particuliere beleggers alsmaar toe.

Verschillende crypto-influencers en -handelaren hebben echter gewaarschuwd om niet “all-in” te gaan op DOGE. Ze verwijzen naar de zorgen van een paar grote investeerders die bijna heel het aanbod beheersen.

Meer dan 65% van de Dogecoins bevinden zich namelijk in slechts 98 wallets, terwijl de grootste wallet 28% van alle Dogecoins bezit. Slechts vijf wallets beheren 40% van alle Dogecoins. De grootste 100 investeerders beheersen ongeveer de hele DOGE markt van $51 miljard.


Gevaren van Dogecoin

Sommige mensen zoals Akand Sitra van het risco beheerplatform TRM Labs noemt het zelfs een zwendel. Hij verwacht dat de grote DOGE investeerders hun tokens spoedig zullen dumpen op kleine investeerders waardoor ze heel erg rijk worden.

De gegevens dat slechts 98 investeerders 65% van het aanbod bezitten laat volgens hem zien dat het extreem gevaarlijk is om in de munt te investeren.

“De Dogecoin bubbel zal tegen het einde van dit jaar barsten”, zei Sitra.

Andere handelaren herhaalden dit sentiment en noemden het de reden waarom ze nooit in DOGE zullen investeren “ongeacht de winst.”

Op dit moment handelt DOGE tegen $0,3976. Dat is een stijging van 32% ’s nachts en 394% in de afgelopen zeven dagen. DOGE-investeerders bereiden zich voor op 20 april. Een grote groep detailhandelaren heeft namelijk voorspeld dat de munt $0,69 zal raken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten