metaverse
Blockchain

EU organiseert Metaverse feest van $400.000 en er kwamen maar 6 mensen

De Metaverse is nog niet voor iedereen weggelegd. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste les die de Europese Unie heeft geleerd nadat het een feest organiseerde waar weinig mensen op af kwamen. Het feest was bedoeld om de interesse van jonge mensen te wekken op het gebied van digitale en augmented reality, maar dat liep niet helemaal goed af.

Totaal geflopt feest

Dinsdag organiseerde de afdeling een “virtueel feest” om de jeugd uit te nodigen om het zogenaamde grenzeloze potentieel van de metaverse te verkennen. Ondanks de uitgaven van €387.000, kwam het feest niet echt op gang, aangezien er slechts zes personen kwamen opdagen.

Een van hen was Vince Chadwick, een correspondent die geen blad voor de mond nam door te zeggen dat de activiteit een “totale flop” was. Chadwick zei dat hij in totaal vijf andere deelnemers was tegengekomen op het hele feest.

Het EU Metaverse feest – Bron: The Times

Tegenslag voor het ambitieuze EU Metaverse plan

Het levenloze virtuele feest bleek een essentieel onderdeel te zijn van het Global Gateway Initiative van de Europese Commissie, dat tot doel heeft om tegen 2027 fondsen tot €300 miljard te besteden aan het opzetten van verschillende infrastructuren in ontwikkelingslanden.

Met een officiële trailer die midden oktober op sociale media werd geplaatst, moest de activiteit een middel zijn voor de jongeren om het initiatief te verkennen. Een woordvoerder van het project maakte bekend dat het gericht was op jonge individuen die veel van hun tijd op andere socialemediaplatforms zoals TikTok en Instagram doorbrengen. Er kwam echter geen enkel jong persoon opdagen.

Feest was al gedoemd nog voordat het begon

Het was al bekend dat een groot aantal medewerkers van de afdeling er geen vertrouwen in hadden dat het feest een spetterend succes zou worden, ondanks de hoeveelheid geld die werd uitgegeven om het mogelijk te maken. Enkele bronnen omschreven het zelfs als “digitale rotzooi” en ze noemde het “deprimerend en gênant”.

Ook zetten sommige Twitter-gebruikers vraagtekens bij de keuze van de EU waar ze haar geld aan zou uitgeven nu er enorme droogte is in Oost-Afrika en de UNHCR financieringsproblemen heeft voor voedsel voor kampvluchtelingen.

Al met al was het dus geen beste beurt voor de metaverse, maar al helemaal niet van de Europese Unie.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren