Nieuws, Trending

EU zegt dat cryptocurrencies banken niet zullen vervangen

Vorige week heeft het Europese Parlement (EU) naar buiten gebracht dat ze verwachten dat cryptocurrencies geen bedreiging zullen vormen voor het huidige banken stelsel.

Crypto is geen bedreiging voor de huidige valuta’s

In een rapport die op 26 juni uit werd gebracht, schreef het Europese Parlement dat de cryptocurrencies de huidige valuta’s en banken niet zullen vervangen. In het rapport staat ondanks dat de crypto’s relatief veilig, transparant en snel zijn, ze geen bedreiging vormen. Vooral in rijke landen is de kans klein dat cryptocurrency de huidige valuta over gaat nemen.

Cryptocurrency kan plaats in de wereldeconomie veroveren

De analyse is uitgevoerd door het centrum voor sociaal en economisch onderzoek. Dit is een instituut die geen winstoogmerk heeft. Het instituut zegt dat cryptocurrencies veel positieve veranderingen hebben gebracht. Zo zijn financiële transacties sneller en goedkoper. De crypto’s kunnen wereldwijd gebruikt worden, ongeacht nationale grenzen. Daarnaast schrijft het instituut dat crypto’s “reageren op de echte marktvraag”. Cryptocurrency heeft het potentieel om als geldeenheid te worden gezien en een plaats in de wereldeconomie te veroveren.

Cryptocurrencies als alternatief voor onstabiele valuta Venezuela

Toch zeggen de onderzoekers dat het onwaarschijnlijk is dat de digitale valuta centrale banken zullen bedreigen. De huidige valuta’s zullen blijven bestaan. De totale waarde van alle crypto’s zijn vele malen minder waard dan de echte valuta’s als de dollar en de euro. In grote landen zullen cryptocurrencies dan ook niet snel de echte munt overnemen. Er zijn wel een paar landen waar dit wel zou kunnen gebeuren. Venezuela is zo’n voorbeeld. De inflatie is enorm in dit land. Cryptocurrency is hier een mogelijk alternatief om de onstabiele munt te vervangen.

Cryptowereld moet problemen oplossen

Tot slot zegt het onderzoeksinstituut dat de huidige problemen rondom cryptocurrencies opgelost moeten worden. Zo moet het witwassen via crypto’s aangepakt worden. Ook het belasting ontduiken en het financieren van illegale praktijken moet stoppen. Als dit allemaal lukt zien ze een grote toekomst voor cryptocurrencies.