Solana (SOL)
Stablecoin

Euromunt van Circle komt in 2023 naar Solana

Circle, het peer-to-peer crypto-betalingsbedrijf, zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 zijn door Euro gesteunde Stablecoin lanceren, de ‘Euro Coin’, lanceren op Solana.

Veel enthousiasme voor Circle’s Euro-stablecoin

Volgens de directeur van Circle, Marcus Boorstin, zou er al veel enthousiasme zijn voor de aanstaande lancering. Dit gaf hij aan tijdens een presentatie op de Solana Breakpoint-conferentie in Lissabon.

Tevens kondigde Boorstin aan dat de crypto-exchange FTX bevestigd heeft om bij de lancering stortingen en opnames van Euro Coin op Solana te ondersteunen. Verwacht wordt echter dat meerdere exchanges snel volgen na de lancering. De USD stablecoin van Circle wordt momenteel namelijk al bij diverse crypto-exchanges vermeld. Ook op Twitter is de Circle’s Euro Coin bekend gemaakt. Boorstin zei het volgende op de conferentie:

Wij zijn erg enthousiast over de use-cases die Euro Coin zal ontgrendelen op Solana’s ultrasnelle, ultra-low-cost netwerk.

Lancering van Circle’s Cross-Chain Transfer Protocol

Hiernaast zal ook de ‘Cross-Chain Transfer Protocol’ van Circle in de eerste helft van aankomend jaar gelanceerd worden. In eerste instantie zal deze alleen transfers van Circle’s USDC-stablecoin ondersteunen, maar dit zal naar verwachting snel worden uitgebreid met de Euro Coin. “Mogelijk wordt het protocol al in januari 2023 gelanceerd”, aldus Boorstin.

Dit protocol is een nieuwe infrastructuur waarmee USDC eenvoudig kan worden verplaatst over alle ondersteunende blockchains. Het werkt door UDSC naar de uitgaande blockchain te sturen om te worden vernietigd, terwijl de equivalente hoeveelheid aan USDC op de blockchain van bestemming worden aangemaakt. Boorstin zei hierover als slot het volgende:

Wij verwachten een breed scala aan bridges, wallets en dapps van alle soorten om eindgebruikers van dienst te zijn en een naadloze verplaatsing van USDC door het crypto-ecosysteem te vergemakkelijken.

Stablecoin nieuws

EURC stablecoin komt naar Base – Wat betekent dit precies?
Bitstamp haalt Euro Tether van de beurs om te voldoen aan MiCA-regelgeving
Tether geeft interessante hint over einde Bitcoin bullmarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen