Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Europese Centrale Bank dringt aan op strengere regelgeving voor crypto’s

De Europese Centrale Bank blijft aandringen op strengere regels voor de cryptowereld en dan met name voor stablecoins. Gisteren drong Fabio Panetta, lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, aan op strengere regelgeving voor crypto’s. Hij wil strengere regelgeving om elke vorm van “instabiliteit en onzekerheid” op financieel niveau te voorkomen.

De ECB denkt dat de cryptomarkt een bubbel is

Panetta sprak op de universiteit van Columbia. Tijdens zijn toespraak verweest hij naar de razendsnelle groei die de cryptomarkt heeft doorgemaakt. De markt is meer dan $1,3 biljoen waard, wat aangeeft dat deze momenteel groter is dan welke risicovolle markt dan ook toen de wereldwijde financiƫle crisis van 2008 begon.

Panetta gaf aan dat deze enorme groei gebaseerd is op pure speculatie en de belofte van snelle rendementen. Hij vertelde ook dat hij vindt dat de cryptomarkt gebruik maakt van mazen in de wet die investeerders onbeschermd laten.

“We moeten niet dezelfde fouten maken door te wachten tot de bubbel barst en pas dan beseffen hoe groot de cryptorisico’s zijn geworden in het financiĆ«le systeem.”

– Fabio Panetta

Panetta legde ook uit dat stablecoins een risico vormen voor alle landen in de wereld. Dat is een standpunt dat de Europese Centrale bank al vaker heeft uitgedragen. De ECB vertelt dat stablecoins ontwrichtend kunnen zijn voor de wereld aangezien degenen die verantwoordelijk zijn voor het bijdrukken van de tokens niet kunnen garanderen dat ze op elk moment inwisselbaar zijn. Panetta voegde eraan toe dat een derde van de stablecoins die de afgelopen jaren zijn gelanceerd, het niet heeft overleefd.

“De enorme volatiliteit zorgt ervoor dat cryptomunten hun doel niet bereiken”

Panetta vertelde verder dat de enorme volatiliteit van de crypto koersen ervoor zorgt dat cryptomunten hun ware doel niet bereiken. Met sterk wisselende koersen kunnen de digitale munten namelijk nooit een serieuze vorm van geld worden. Panetta wees op de koersval van 60% nadat de Bitcoin zijn hoogste punt ooit van $68.000 had bereikt.

“Cryptocurrencies zijn gewoon te volatiel om de belangrijke drie functies van geld uit te voeren: ruilmiddel, waardeopslag en rekeneenheid.”

Volgens het lid van de ECB moet er meer regelgeving komen om de cryptomarkt de goede richting in de schuiven. Hij vertelt:

ā€œWe hebben wereldwijd gecoƶrdineerde regelgevende maatregelen nodig om problemen aan te pakken zoals het gebruik van crypto’s bij grensoverschrijdende illegale activiteiten of hun ecologische voetafdruk. Regulering moet de risico’s en voordelen in evenwicht brengen om innovatie die de efficiĆ«ntie van betalingen en bredere toepassingen van deze technologieĆ«n zou kunnen stimuleren, niet te verstikken”.

Stablecoin nieuws

Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt
Tether, Bitfinex en Hypercore lanceren Holepunch Tether, Bitfinex en Hypercore lanceren Holepunch
Circle: USDC Stablecoin is nu volledig door contanten ondersteund Circle: USDC Stablecoin is nu volledig door contanten ondersteund
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten