Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Europese Centrale Bank zet CBDC’s boven BTC voor grensoverschrijdende betalingen

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft onderzoek laten uitvoeren naar het identificeren van het ultieme grensoverschrijdende betalingsmedium. Dit onderzoek bekroonde digitale valuta’s (CBDC’s) van de centrale bank als de winnaar ten opzichte van concurrenten, waaronder bankieren, Bitcoin en stablecoins.

Bitcoin meest prominent

Bitcoin (BTC) bleek uit het onderzoek de meest prominente niet-gesteunde crypto-activa te zijn.

EBC’s mening over Bitcoin als een slecht grensoverschrijdend betalingssysteem komt neer op het afwikkelingsmechanisme van het zeer volatiele actief, en voegt eraan toe dat:

Omdat de afwikkeling in het Bitcoin-netwerk slechts ongeveer om de tien minuten plaatsvindt, treden er op het moment van afwikkeling al waarderingseffecten op, waardoor Bitcoin-betalingen eigenlijk ingewikkelder worden.

Het is benoemingswaardig dat het onderzoek geen rekening hield met tijdige upgrades, zoals Taproot en het Lightning Network, die de netwerkprestaties aanzienlijk verbeteren. Ook concludeerde het onderzoek dat de onderliggende technologie inherent duur en verspillend is.

CBDC’s beter geschikt voor grensoverschrijdende betalingen

Aan de andere kant erkende de ECB CBDC’s als beter geschikt voor grensoverschrijdende betalingen vanwege een grotere compatibiliteit met forex exchange (FX) conversies. Er zijn 2 belangrijke voordelen die in dit verband worden benadrukt, en die zijn het behoud van de monetaire soevereiniteit en het gemak van directe betalingen via tussenpersonen zoals centrale banken. Voor het spelen als tussenpersoon kunnen zij vervolgens geld vragen.

Volgens de gouverneur van de Australische centrale bank, Phillip Lowe, zou een particuliere oplossing juist veel beter zijn voor cryptocurrency, zolang de risico’s die hierbij komen kijken via regelgeving beperkt kunnen worden. Het verminderen van risico’s met betrekking tot crypto-adoptie kan worden afgeweerd door strenge regelgeving en staatssteun, verklaarde Lowe, en voegde hier als slot het volgende aan toe:

Als deze tokens op grote schaal door de gemeenschap worden gebruikt, moeten ze worden ondersteund door de staat of worden gereguleerd, net zoals we bankdeposito’s reguleren.

Blockchain nieuws

Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen? Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen?
NFL-team Houston Texans accepteert crypto’s voor single-gamesuites NFL-team Houston Texans accepteert crypto’s voor single-gamesuites
Galaxy Digital trekt de stekker uit $1,2 miljard deal met BitGo Galaxy Digital trekt de stekker uit $1,2 miljard deal met BitGo
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten