Nieuws, Trending

Expedia stopt met het accepteren van Bitcoin

Het online reisbureau Expedia accepteert al sinds 2014 de digitale valuta Bitcoin en is tevens één van de grootste (online) verkopers die de digitale valuta accepteert. Toch stoppen ze plots en vooral erg stilletjes met het accepteren hiervan. Een deel van de klanten bij Expedia die betaalt met deze cryptocurrency stappen nu over naar de concurrentie. 

Verontschuldiging

Tijdens een interview met een woordvoerder van Expedia op 2 juli 2018 is er bevestigt dat de organisatie geen Bitcoin meer zal accepteren voor hotels en/of vluchten die bij hen kunnen worden geboekt. Op dit moment zijn ze op zoek naar een nieuwe betaalmogelijkheid. Expedia heeft zich inmiddels verontschuldigd over het feit dat ze de wijziging niet vooraf hebben aangekondigd.

Veel problemen rondom betalingen

Volgens Expedia kwamen er regelmatig problemen kijken bij betalingen met Bitcoins. Dit zorgde voor veel ontevredenheid bij klanten omtrent het afwikkelen van het betalingsproces, een erg hectisch proces waarbij er vaak alsnog met de creditcard moest worden betaald.

Coinbase de druppel die de emmer deed overlopen?

Coinbase heeft eerder dit jaar een nieuwe tool geïntroduceerd die de service voor bedrijven als Expedia flink heeft veranderd. Dit pakte ongunstig uit voor vele bedrijven, waardoor ze uiteindelijk een hoger bedrag betaalde voor dezelfde service die eerder al bestond. Er gaan veel speculaties rond waarin wordt gezegd dat Expedia geen Bitcoin meer wilde accepteren door deze verandering en dat deze dus de emmer heeft laten overlopen voor Expedia.

Alternatieven voor Expedia

Er zijn gelukkig nog wel een aantal alternatieven die nog wel cryptocurrency-betalingen accepteren. Één hiervan is Cheapair.com. Zij hebben er zelfs voor gekozen om naar BitPay over te stappen sinds de verandering in Coinbase. Hiernaast zijn er ook nog een aantal veel minder bekende online reisbureau’s die de Bitcoin accepteren, zoals Destina.com, Btctrip.com en Fluege.com, Airbaltic.com en Flypeach.com. Ook Expedia stond hier dus sinds 2014 tussen. Toen zei de VP van de organisatie dat het accepteren van Bitcoins slechts een test was. Deze is nu dus officieel stopgezet door geen Bitcoins meer te accepteren.