Exchange Nieuws

Experts hebben weinig vertrouwen in plannen van FTX voor doorstart

Verschillende experts binnen de industrie zijn behoorlijk sceptisch over de plannen van FTX CEO John Ray om een doorstart te maken. Vertrouwen is de belangrijkste asset van een beursplatform binnen de crypto-wereld en dat is in het geval van FTX compleet verdwenen. Sam Bankman-Fried is als een van de weinigen blij met de plannen van Ray.

Sam Bankman-Fried is blij

De gevallen CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, is blij dat de huidige CEO Ray eindelijk de plannen deelt voor een doorstart. “Ik wacht er alleen nog op dat hij toegeeft dat de Amerikaanse tak van FTX solvent is en gebruikers hun geld weer terugkrijgen,” aldus Bankman-Fried via Twitter.  Deze uitspraken van Bankman-Fried kwamen nadat Ray op 19 januari aan The Wall Street Journal vertelde over zijn plannen om de exchange weer op te starten.

Ray vertelde in het interview met The Wall Street Journal dat het gedrag van figuren als Bankman-Fried niet betekent dat het beursplatform zelf niet werkt. Volgens hem is het handelsplatform van FTX verder namelijk een prima bedrijf. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat FTX zomaar een nieuwe licentie krijgt. Binance Australië CEO Leigh Travers gelooft dat het zelfs heel moeilijk zal worden voor FTX om een vergunning te krijgen.

Gebruiker zijn weg

De gebruikers van het beursplatform die nog vertrouwen hebben in crypto, zijn volgens Travers ook w el verdwenen naar andere platforms als Binance. Het is nog maar de vraag of zij daarna weer teruggaan als FTX de deuren opnieuw opent. Aan de andere kant kun je stellen dat FTX straks wel helemaal verschoond is als het een doorstart maakt.

Wat dat betreft zou het goed zijn als ze details over hun financiële gezondheid delen bij een eventuele doorstart. De kans is echter groot dat er daarna geen rare praktijken meer zullen plaatsvinden bij FTX, wat het ironisch gezien wellicht wel tot een veilig beursplatform maakt na een eventuele doorstart.

Exchange nieuws

Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
SBF mag geen online chattools meer gebruiken onder nieuwe borgtochtovereenkomst
Binance CEO wijst beschuldigingen voor marktmanipulatie af
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden