FTX
Exchange

Experts hebben weinig vertrouwen in plannen van FTX voor doorstart

Verschillende experts binnen de industrie zijn behoorlijk sceptisch over de plannen van FTX CEO John Ray om een doorstart te maken. Vertrouwen is de belangrijkste asset van een beursplatform binnen de crypto-wereld en dat is in het geval van FTX compleet verdwenen. Sam Bankman-Fried is als een van de weinigen blij met de plannen van Ray.

Sam Bankman-Fried is blij

De gevallen CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, is blij dat de huidige CEO Ray eindelijk de plannen deelt voor een doorstart. “Ik wacht er alleen nog op dat hij toegeeft dat de Amerikaanse tak van FTX solvent is en gebruikers hun geld weer terugkrijgen,” aldus Bankman-Fried via Twitter.  Deze uitspraken van Bankman-Fried kwamen nadat Ray op 19 januari aan The Wall Street Journal vertelde over zijn plannen om de exchange weer op te starten.

Ray vertelde in het interview met The Wall Street Journal dat het gedrag van figuren als Bankman-Fried niet betekent dat het beursplatform zelf niet werkt. Volgens hem is het handelsplatform van FTX verder namelijk een prima bedrijf. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat FTX zomaar een nieuwe licentie krijgt. Binance Australië CEO Leigh Travers gelooft dat het zelfs heel moeilijk zal worden voor FTX om een vergunning te krijgen.

Gebruiker zijn weg

De gebruikers van het beursplatform die nog vertrouwen hebben in crypto, zijn volgens Travers ook w el verdwenen naar andere platforms als Binance. Het is nog maar de vraag of zij daarna weer teruggaan als FTX de deuren opnieuw opent. Aan de andere kant kun je stellen dat FTX straks wel helemaal verschoond is als het een doorstart maakt.

Wat dat betreft zou het goed zijn als ze details over hun financiële gezondheid delen bij een eventuele doorstart. De kans is echter groot dat er daarna geen rare praktijken meer zullen plaatsvinden bij FTX, wat het ironisch gezien wellicht wel tot een veilig beursplatform maakt na een eventuele doorstart.

Exchange nieuws

WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren