Blockchain

Facebook’s Calibra breidt uit in Dublin

Calibra, onderdeel van Facebook, wil haar activiteiten gaan uitbreiden in Dublin, Ierland. Hiervoor is het bedrijf op zoek naar 50 nieuwe werknemers. Hierdoor wordt het momenteel nog kleine team in de Ierse stad flink worden uitgebreid.


Facebook in Ierland

Sinds 2009 zit Facebook ook in Ierland gevestigd. Het bedrijf bekend van het gelijknamige sociale platform heeft naar verluidt zo’n 5.000 werknemers verspreid over het hele land. Deze werknemers zijn verdeeld over de verschillende partnerbedrijven, zoals Instagram en WhatsApp. Ook voeren ze uiteraard taken voor Facebook zelf uit.

Facebook runt naast de kantoren in Dublin ook een dacatacentrum in Clonee, County Meat. In 2017 heeft het bedrijf tevens een onderzoekslaboratorium opgericht in Cork voor zijn virtual reality-dochter Oculus.

Calibra is opgericht in 2019 en stond centraal in de evoluerende digitale valutastrategie van Facebook. Dit project staat momenteel onder een wereldwijde regeldruk.

Om de ondersteuning van de Calibra-wallet uit te breiden, wil het bedrijf het team in Dublin gaan uitbreiden. Hierdoor worden experts ingehuurd op gebied van fraude, compliance, personeelsbeheer en klantenservice.


E-geld licentie

In 2016 heeft Facebook al een licentie mogen ontvangen voor e-geld van de Ierse centrale bank. Toch zal het tempo van de ontwikkeling van de Libra gebonden worden aan de reacties van regelgevers. Hierdoor wordt Facebook gedwongen om een aantal grote veranderingen door te voeren in het ontwerp van hun wereldwijde stablecoin.

Een van deze veranderingen is het afstappen van een activum dat wordt ondersteund door slechts een mandje fiat-valuta’s. Zo moet een wereldwijde stablecoin overgaan naar een dat wordt ondersteund door single-currency-stablecoins.

Deze grote veranderingen vergen normaliter een hoop tijd. Het is hierdoor nog niet bekend wanneer de wereldwijde stablecoin van Facebook gelanceerd zal gaan worden.