Fantom, FTM
Altcoin, Fantom

Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”

Bitcoin maximalisten zijn van mening dat we aan één blockchain genoeg hebben voor de wereld. Dat is echter een standpunt waar de CEO van de Fantom Foundation het totaal niet mee eens is. Michael Kong is van mening dat meerdere blockchains goed zijn voor de concurrentie en dat mensen inmiddels gewend zijn om op meerder platforms tegelijk te werken.

20.000 verschillende projecten

Inmiddels telt CoinMarketCap meer dan 20.000 verschillende projecten. Het gros daarvan is opgezet door gelukszoekers die hoopten dat hun token in rap tempo miljoenen zou opleveren. De meeste daarvan komen echter van een koude kermis thuis. Zeker in deze markt is het niet zo eenvoudig om even iets op te zetten en daar miljoenen mee binnen te halen. Alle marketing-trucs en praatjes zijn inmiddels al geprobeerd, dus probeer ook nog maar eens iets origineels neer te zetten.

Michael Kong van de Fantom Foundation gelooft overigens niet dat we over 10 jaar nog altijd zoveel projecten hebben. Uiteindelijk ziet hij een wereld voor zich waarin een kleine groep van deze projecten overleefd. Onder die tokens moet zich dan ook de Fantom token bevinden, die momenteel op plek 67 op CoinMarketCap staat. Vanaf de all-time high gemeten is het project 93 procent van zijn koerswaarde kwijt, waardoor het alarmfase rood is voor Fantom.

Van 3,46 dollar naar 0,22 dollar

Vanaf het hoogtepunt van 3,46 dollar, dat het project op 28 oktober 2021 noteerde, is het uiteindelijk teruggevallen naar 0,22 dollar. We zijn vanaf dat moment niet eens één jaar verder, wat maar aangeeft hoe hard de crypto-winter voor sommige projecten is. Die ellendige koersval heeft de motivatie en hoop van de CEO van de Fantom Foundation echter niet weggenomen. “Concurrentie is goed, want daardoor krijg je uiteindelijk sterkere uitkomsten en betere technologie”, aldus Michael Kong tegenover Decrypt.

Fantom koers 2 okt
Fantom koers 1 week per candle – Bron: Tradingview

“Ik denk dat er in de nog minder dan 20 of 30 blockchains zijn, die samen een groot marktaandeel hebben. Mensen gebruiken nu eenmaal meerdere blockchains, dat doen ze vandaag en ik denk dat ze dat in de toekomst ook blijven doen”, zo sluit Kong af. Fantom is een alternatief voor blockchains als Bitcoin en Ethereum die een relatief lage transactiecapaciteit hebben. Het project van Kong kan meer transacties aan, maar dat gaat uiteraard wel ten koste van de decentralisatie van het project.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving