FC Barcelona Stadium
Blockchain, NFT

FC Barcelona haalt investering van €120 miljoen binnen voor blockchain- en NFT-onderneming

Libero Football Finance AG en Nipa Capital B.V. hebben gezamenlijk een investering van 120 miljoen euro ($132 miljoen) verstrekt aan FC Barcelona, de Spaanse voetbalclub, ter ondersteuning van hun Web3-initiatief genaamd Barça Vision.

Kapitaaluitwisseling

Op 11 augustus werd aangekondigd dat FC Barcelona een belang van 29,5% in Bridgeburg Invest heeft afgestoten, de moedermaatschappij van Barça Vision, als onderdeel van een kapitaaluitwisseling. De ontwikkelaars merkten op: “Barça Vision vertegenwoordigt het initiatief van de club om een naadloze integratie te bieden voor alle digitale Web3- en blockchain-gerelateerde inhoud, inclusief NFT’s en het metaverse. Dit alles maakt deel uit van de overkoepelende strategie van de club voor het opzetten van de digitale Espai Barça.”

Libero is een beursgenoteerd Duits bedrijf dat voetbalclubs adviseert over financiële aangelegenheden, terwijl Nipa Capital een in Nederland gevestigde venture capital firma is. De afronding van deze transactie is onderhevig aan goedkeuring door de aandeelhouders van FC Barcelona en wordt naar verwachting voltooid in het vierde kwartaal van 2023.

Digitale contentcreatie bij FC Barcelona

Sinds februari 2020 heeft FC Barcelona een partnerschap met de Chiliz-blockchain, met als doel op Ethereum gebaseerde FC Barcelona Fan Tokens (BAR) te ontwikkelen voor hun sportfranchise.

In augustus 2022 maakte Chiliz bekend dat het een aandeel van 24,5% had verworven in Barça Vision, de afdeling verantwoordelijk voor digitale contentcreatie bij FC Barcelona, voor een bedrag van $100 miljoen.

In mei lanceerde FC Barcelona zijn allereerste NFT-collectie in samenwerking met Plastiks. Deze collectie, genaamd “Unleash Your Passion”, omvat 3.000 NFT’s met een dierenthema en werd aangeboden voor $30 per stuk. De club verkondigde dat de opbrengst zou bijdragen aan “het verwijderen van 35.000.000 kilo plastic van onze planeet”.

In juli 2022 volgde de eerste verkoop van een NFT door de voetbalclub, genaamd “Masterpiece #1 In A Way”, via een veiling bij Sotheby’s in New York, waarvoor een bedrag van $693.000 werd neergeteld. Het tweede item in de reeks, ‘Masterpiece #2 – Empowerment’, werd op 28 juni 2023 verkocht via OpenSea voor een prijs van $300.231.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?