Bitcoin

Fear and greed index bereikt dieptepunt en geeft ‘Extreme Angst’ aan

Nu dit weekend weer dramatisch is qua koersverloop, is het marktsentiment op de cryptomarkt veranderd in ‘extreme angst’.


Er heerst extreme angst in de cryptomarkt

De fear- and greed index heeft zijn laagste jaarlijkse punt bereikt vandaag. De indicator analyseert het marktsentiment aan de hand van volatiliteit en momentum in de markt. De index kijkt ook naar volume, sociale media, dominantie en andere trends. Aan de hand van deze gegevens geeft de index 1 score om te bepalen hoe het sentiment ervoor staat.

De index bereikte zaterdag een nieuw jaarlijks dieptepunt van 12, gevolgd door 14 punten vandaag. Dit duidt op “extreme angst” in de markt.

De lage rating komt na een vreselijke week op de markt voor crypto’s. De score is verder gedaald ten opzichte van de score van 20 van vorige week. De score duikt nog harder omlaag dan de crypto koersen zelf. Vorige maand lag het namelijk nog op 55 punten, wat duidde op ‘hebzucht’ in de markt.


Bearish sentiment

De recente daling van de BTC-prijs heeft de hele cryptomarkt getroffen, waarbij altcoins nog zwaardere verliezen lijden dan de Bitcoin zelf.

De totale marktkapitalisatie is met meer dan 45% gedaald sinds het hoogste punt ooit van $2,57 biljoen. Op het moment van schrijven ligt het op $1,34 biljoen. Op het moment van schrijven schommelt de BTC koers ronnd de $33.500.


Negatief nieuws is deel van de oorzaak

Veel mensen schrijven de crash toe aan het feit dat China maatregelen heeft aangekondigd tegen financiele instellingen die crypto diensten aanbieden. Het nieuws had een negatief effect op BTC. En, aangezien de prijs al negatief werd beïnvloed door Tesla’s beslissing om BTC in te trekken als betaalmethode was het de genade klap voor het bullish sentiment wat nog over was.

Voor nu is het belangrijk dat de ondersteuning van $30.000 stand blijft houden. Vanuit daar zouden we weer wat omhoog kunnen gaan kijken, zeker als het sentiment weer wat positiever wordt. Weerstand ligt nog altijd rond de $42.000.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85