Bitcoin,

Fed print meer geld dan complete marktkapitalisatie van Bitcoin

De Amerikaanse ‘Federal Reserve’ (FED) heeft gedurende deze maand meer geld geprint dan de complete marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC).


Ruim $200 miljard geïnjecteerd

Sinds september dit jaar heeft de Fed een fors bedrag van $210 miljard in de economie geïnjecteerd. Deze injectie overstijgt de totale marktkapitalisatie van de Bitcoin, die op dit moment bijna $149 miljard bedraagt. Het enorme aantal geld dat wordt bijgedrukt blijft niet onopgemerkt. Senior analist, Mati Greenspan, zegt dat centrale banken de economie overvloeden met geld. Ook vertelt hij dat het een raadsel is dat er geen enorme inflatie ontstaat.


Verminderen onafhankelijkheid fiat-valuta

Het extra bijdrukken kan eigenlijk alleen gebeuren bij valuta’s. Het is een manier voor overheden en banken om de economie te beïnvloeden. Omdat dit gevaarlijk is voor investeerders zijn er ook investeringsmogelijkheden die niet zomaar bijgedrukt kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goud, zilver of digitale valuta’s als de Bitcoin. Voorstanders van deze activa komen dan ook regelmatig met de vraag of de afhankelijkheid van fiat-valuta’s die kunnen worden bijgedrukt niet moet worden verminderd.


Er moet verandering komen

Volgens Cryptocurrency social-media expert Dennis Parker zou dit een reden moeten zijn dat mensen investeren in cryptocurrencies zoals de Bitcoin. Parker is geen voorstander van het huidige bankensysteem. Volgens Parker lopen we nu met zijn alle richting de crisis, door vast te houden aan het huidige monetaire beleid. Wanneer de de crisis precies gaat plaatsvinden en hoe erg deze wordt is natuurlijk niet te voorspellen. Echter, Mati Greenspan vertelt dat hij verwacht dat er binnen 2 jaar een nieuwe recessie plaats zal vinden.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving