Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Felix Mohr: Bitcoin koers van $100.000 is mogelijk

Bitcoin zit momenteel in een mindere fase, maar volgens Felix Morh van MohrWolfe hoeven we ons geen zorgen te maken. Hij ziet nog altijd een pad naar de Bitcoin koers van 100.000 dollar voor zich.

Maar waarom is Felix Mohr op dit moment zo bullish over Bitcoin?

Twee renteverlagingen van de Federal Reserve

Felix Mohr baseert zich onder andere op de Open Interest (OI) voor Bitcoin die de afgelopen drie dagen met 2,02 miljard dollar is gestegen.

“Deze gestegen koop-interesse in Bitcoin is geen toeval. Investeerders maken hiermee duidelijk dat zij twee renteverlagingen verwachten van de Amerikaanse Federal Reserve voor het einde van het jaar”, aldus de analist.

Uit een door Reuters georganiseerde poll voor economen, blijkt dat bijna tweederde in september de eerste renteverlaging verwacht van de Amerikaanse centrale bank. “Dat was dezelfde conclusie als afgelopen maand, met een vergelijkbaar traject voor de rente”, aldus Reuters.

Historisch gezien doet Bitcoin het goed als de aandelenmarkt goed presteert. De laatste tijd blijft de digitale munt echter achter op de explosieve stijgingen van aandelen, die met name het gevolg zijn van het sterk presterende NVIDIA.

Inflatie moet omlaag

Om een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank realistisch te maken voor september, moet de inflatie in de Verenigde Staten omlaag.

Momenteel ligt de consumentenprijsindex (CPI) op 3,4% terwijl de kerninflatie nog op 3,9% binnenkwam. Dat is veel te hoog voor een centrale bank die al sinds maart 2022 de rente verhoogt om de inflatie onder controle te krijgen.

Hoewel de inflatie op de weg omlaag lijkt, is deze nog altijd hoger dan gewenst.

Nu is het te hopen voor Bitcoin dat de aandelenmarkten blijven doorzetten, want historisch gezien is het niet goed voor de digitale munt als aandelen crashen. De S&P 500 en de Nasdaq staan echter op all-time highs, waardoor de kans op een correctie aanwezig is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Ripple koopt voor $1,4 miljard aan eigen aandelen terug in aanloop naar beursgang