Fidelity
Ethereum

Fidelity dient vernieuwde Ethereum ETF-aanvraag in en laat staking achterwege

De kans op goedkeuring van een Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Fund (ETF) is gisteravond flink gestegen  De Amerikaanse Securities and Exchange Commision (SEC) heeft namelijk onverwachts de beurzen gevraagd om hun aanvragen in rap tempo aan te passen.

Vermogensgigant Fidelity heeft als eerste een herziene aanvraag ingediend, en heeft besloten om Ethereum staking onverhoopt te laten vallen.

Fidelity past Ethereum ETF aan

Volgens Bloomberg ETF-analisten heeft de SEC een ‘’totale ommezwaai’’ gemaakt in de beoordelingsprocedure voor de lopende ethereum ETF-aanvragen, en zou de kans op goedkeuring plotseling zijn gestegen van 25% naar 75%

De geruchten zijn met name aangewakkerd door het nieuws dat de financiële waakhond de beurzen heeft verzocht om hun ETF-indieningen op een ‘’versnelde basis’’ bij te werken, mogelijk als gevolg van politieke druk.

Wall Street gigant Fidelity geeft als eerste van de vele gegadigden gehoor, en diende eerder vandaag een aangepast S-1 document in bij de commissie. De meest opmerkelijke wijziging is de keuze om de opgeslagen ether, dat dient als onderpand voor het beoogde fonds, niet langer te gaan staken.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas concludeerde hieruit dat de SEC dus (vooralsnog) geen staking toestaat bij de ETH-fondsen. Mogelijk beschouwt de SEC gestakete ether als effect, en dus is het weglaten ervan de meest logische oplossing.

Crypto staking is het proces waarbij gebruikers hun crypto inzetten om transacties op het onderliggende blockchain-netwerk te valideren en nieuwe transactieblokken aan te maken in ruil voor beloningen. Ethereum maakte in september 2022 de overstap van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS), waarmee miners werden ingeruild voor validators.

ETH koers schiet omhoog in aanloop naar beslissing

In totaal buigt de SEC zich over tien verschillende aanvragen voor Ethereum spot ETF’s. Aankomende donderdag verstrijkt de allereerste definitieve deadline voor de poging van vermogensbeheerder VanEck. 

Dat het vertrouwen onder crypto-investeerders naar aanloop van deze cruciale datum is toegenomen, wordt wel duidelijk bij een blik op de Ethereum koers. Deze is de afgelopen dag met maar liefst 20% gestegen tot zijn hoogste niveau sinds begin april. 

Een spot Ethereum ETF zou de adoptie van ‘s werelds grootste altcoin tot een hoger niveau tillen. Een dergelijk fonds maakt het beleggen in Ethereum eenvoudiger en toegankelijk voor een breder publiek, waaronder institutionele beleggers, zonder dat ze direct ether hoeven te kopen of beheren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken