Fidelity
Ethereum

Fidelity wijzigt formulier voor Ethereum ETF: Wat je moet weten

Enkele weken geleden ontvingen we onverwachts het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meerdere Ethereum (ETH) Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) had goedgekeurd. De daadwerkelijke lancering laat echter nog even op zich wachten en is afhankelijk van de aanvragen van S-1 formulieren.

Op 21 juni heeft vermogensbeheerder Fidelity een aanpassing doorgevoerd om hun fonds te registreren voor openbare verkoop. Volgens de indiening heeft een gelieerde onderneming van Fidelity, FMR Capital, 125.000 aandelen gekocht voor ongeveer $38 per stuk. Dit was nodig om de fondskorf te vullen met $4,7 miljoen. Vervolgens zijn er met deze opbrengsten 1.250 ETH tokens aangeschaft. Fidelity heeft daarnaast bevestigd dat het fonds niet zal deelnemen aan staking en daardoor geen extra ETH zal verdienen.

In de aangepaste S-1 verklaring van Fidelity wordt geen informatie verstrekt over de vergoedingen die kopers van de ETF moeten betalen. Waarschijnlijk zullen de uitgevers, net als bij de Bitcoin (BTC) Spot ETF’s, tot het laatste moment wachten om hun vergoedingen vast te stellen.

Veel crypto-investeerders, waaronder ETF-expert Eric Balchunas, hoopten op een lancering in juli. Voorlopig blijft het echter angstvallig stil bij de SEC en is het niet bekend wanneer we een daadwerkelijke lancering kunnen verwachten.

ETH tokens op exchanges bereikt historisch laag niveau

On-chain data van het Ethereum-netwerk toont aan dat de totale ETH-balans op exchanges historisch laag is door een constante uitstroom van gebruikers. Momenteel bevindt slechts 10,2% van alle ETH-munten zich op handelsplatformen, een daling van bijna 30% ten opzichte van vier jaar geleden.

Crypto-experts beschouwen deze ontwikkeling als een bullish signaal voor de prijs van de digitale munt. De uitstroom van munten naar persoonlijke wallets duidt op een sterke overtuiging van lange termijn investeerders, waardoor het moeilijker wordt voor kopers om ETH te bemachtigen. Deze trend ondersteunt de verwachtingen van een aanzienlijke waardestijging van Ethereum in de toekomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen