Filipijnen Crypto
Blockchain

Filipijnen gaan voor het eerst voor 179 miljoen dollar aan getokeniseerde staatsobligaties verkopen

Het Filippijnse Bureau of the Treasury heeft een baanbrekende stap aangekondigd door voor het eerst 10 miljard pesos ($179 miljoen) aan eenjarige, getokeniseerde staatsobligaties aan te bieden. Deze aankondiging volgt op de annulering van de geplande traditionele veiling die op 20 november zou plaatsvinden.

Bonds worden beschikbaar voor institutionele kopers

Het Bureau of the Treasury kondigt aan dat de tokenized bonds beschikbaar zullen zijn voor institutionele kopers in minimale coupures van 10 miljoen pesos, met verhogingen van 1 miljoen pesos. Deze obligaties hebben een looptijd van één jaar en zullen vervallen in november 2024. Het definitieve rentetarief zal worden onthuld op de uitgiftedatum, volgens een rapport van Bloomberg.

De uitgifte van de obligaties zal worden verzorgd door de Development Bank of the Philippines en de Land Bank of the Philippines.

In reactie op de vraag of de regering de voortdurende acceptatie van tokenized real-world activa en obligaties onderzoekt, benadrukt plaatsvervangend penningmeester Erwin Sta dat ze “de technologie zullen blijven bestuderen en zullen testen hoe ver we ermee kunnen gaan.”

De Filippijnen zetten hiermee een opvallende stap door tokenized bonds uit te geven in plaats van traditionele obligaties, te midden van een groeiende interesse van Aziatische overheden in de tokenized bond-markt. In februari van dit jaar gaf Hong Kong bijvoorbeeld $100 miljoen aan tokenized groene obligaties uit in het kader van zijn Green Bond Programme. Deze obligaties, met een looptijd van één jaar, werden getokeniseerd met behulp van het protocol van Goldman Sachs.

Singapore heeft vergelijkbare actie uitgevoerd met pilots

Singapore heeft onlangs een reeks pilotprogramma’s gelanceerd voor de tokenisatie van reële activa in samenwerking met vooraanstaande financiële instellingen zoals JPMorgan, DBS Bank, BNY Mellon en investeringsmaatschappij Apollo. Tegelijkertijd werken de Verenigde Arabische Emiraten samen met HSBC-banken om de tokenisatie van obligaties uit te voeren.

Niet alleen in Azië, maar ook elders toont de beurs van Tel Aviv interesse in deze trend. Ze hebben een proof-of-concept uitgevoerd voor het tokeniseren van fiat- en staatsobligaties.

De populariteit van blockchain-gebaseerde tokenisatie van reële activa groeit gestaag, vooral na jaren van verschillende proofs-of-concept door overheden wereldwijd. Deze trend wordt verder aangewakkerd door de betrokkenheid van financiële grootmachten zoals JP Morgan, HSBC en andere prominente spelers in de sector.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%