Finland, Finse vlag
Bitcoin

Finland wil in beslag genomen Bitcoins doneren aan Oekraïne

De Finse regering is van plan om een deel van de 1.981 in beslag genomen Bitcoins over te dragen aan Oekraïne.

1981 Bitcoin in beslag genomen

De Finse regering heeft overeenstemming bereikt om Bitcoins te doneren aan Oekraïne. Deze Bitcois zijn in beslag genomen in strafrechtelijke onderzoeken met betrekking tot drugshandel. Zo blijkt uit een rapport van de lokale media-outlet Helsingin Sanomat.

Er werden 1.981 Bitcoins, ter waarde van $78,5 miljoen, in beslag genomen door de Finse douaneautoriteiten. Deze Bitcoins moesten van de rechtbank aan de staat gegeven worden. Nu wil de regering van Finland graag een deel hiervan doneren aan Oekraïne.

Het exacte bedrag dat het Scandinavische land van plan is naar Oekraïne te sturen moet nog bepaald worden. Echter zeiden regeringsbronnen dat er al een politieke beslissing was genomen om een “aanzienlijk deel” van de BTC tokens te doneren.

Het definitieve besluit

Deze potentiële donatie komt bovenop de aanvullende hulp na het besluit van februari om 14 miljoen euro te verstrekken. Daarnaast biedt Finland ook humanitaire hulp en ontwikkelingsfondsen aan Oekraïne.

De Finse regering kijkt nog steeds hoe ze het geld precies kan doneren. De autoriteiten zorgen ervoor dat de Bitcoin niet weer in criminele handen terechtkomt.

Het Finse kabinet zal de kwestie bespreken en met een formeel besluit komen. Daarbij moet het besluit volgens het rapport eind mei genomen worden.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?