Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Finland wil in beslag genomen Bitcoins doneren aan Oekraïne

De Finse regering is van plan om een deel van de 1.981 in beslag genomen Bitcoins over te dragen aan Oekraïne.

1981 Bitcoin in beslag genomen

De Finse regering heeft overeenstemming bereikt om Bitcoins te doneren aan Oekraïne. Deze Bitcois zijn in beslag genomen in strafrechtelijke onderzoeken met betrekking tot drugshandel. Zo blijkt uit een rapport van de lokale media-outlet Helsingin Sanomat.

Er werden 1.981 Bitcoins, ter waarde van $78,5 miljoen, in beslag genomen door de Finse douaneautoriteiten. Deze Bitcoins moesten van de rechtbank aan de staat gegeven worden. Nu wil de regering van Finland graag een deel hiervan doneren aan Oekraïne.

Het exacte bedrag dat het Scandinavische land van plan is naar Oekraïne te sturen moet nog bepaald worden. Echter zeiden regeringsbronnen dat er al een politieke beslissing was genomen om een “aanzienlijk deel” van de BTC tokens te doneren.

Het definitieve besluit

Deze potentiële donatie komt bovenop de aanvullende hulp na het besluit van februari om 14 miljoen euro te verstrekken. Daarnaast biedt Finland ook humanitaire hulp en ontwikkelingsfondsen aan Oekraïne.

De Finse regering kijkt nog steeds hoe ze het geld precies kan doneren. De autoriteiten zorgen ervoor dat de Bitcoin niet weer in criminele handen terechtkomt.

Het Finse kabinet zal de kwestie bespreken en met een formeel besluit komen. Daarbij moet het besluit volgens het rapport eind mei genomen worden.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten