Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

FTX betaalt NBA’s Golden State Warriors $10 miljoen

De NBA ploeg ‘de Golden State Warriors’ heeft ingestemd met een sponsordeal van $10 miljoen met de crypto exchange FTX.


Deal van ruim $10 miljoen

De crypto exchange FTX breidt zijn aanwezigheid in de sportwereld opnieuw uit. Het heeft namelijk een internationale sponsorovereenkomst van meerdere miljoenen dollars gesloten met het NBA team de Golden State Warriors.

De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Echter vertelden bronnen die gekoppeld zijn aan de CNBC dat de meerjarige overeenkomst tussen de Warriors en FTX een waarde heeft van ruim $10 miljoen.

Met een dagelijks handelsvolume van meer dan $3,1 miljard is FTX.com momenteel de op vier na grootste crypto exchange die er is. De deal zorgt er voor dat FTX zijn merk verschijnt bij de Warriors ‘G League-club en het NBA 2K esports-team. Daarnaast zal het ook verschijnen in het Chase Center, de thuislocatie van de in San Francisco gevestigde club.

Bovendien verkrijgt de crypto exchannge rechten voor de non-fungible tokens (NFT’s) van het team tijdens Warriors’ Regional Sports Network (RSN) wedstrijden.

“FTX is een bedrijf dat een paar maanden geleden onze aandacht trok. We denken dat we aan het begin van het begin staan. We leren allemaal en deze wereld zal behoorlijk evolueren.” Aldus Brandon Schneider, president van Golden State Warriors.


FTX in de sportindustrie

Dit is niet de eerste keer dat de crypto exchange veel geld uitgeeft om zijn merk te koppelen aan een sportclub. In april kondigde een andere NBA ploeg, de Miami Heat, een samenwerking van $135 miljoen aan met de exchange. Waardoor het zijn thuislocatie voor de komende 19 jaar hernoemde naar de FTX Arena.

In juni gaf FTX maar liefst $210 miljoen uit om naamrechten te kopen voor het Amerikaanse professionele esports-team TSM in een 10-jarige deal. Deze actie werd gevolgd door een deal van $17,5 miljoen met het voetbalteam Cal Berkeley in augustus. De exchange stelde daarme de naamgevingsrechten voor Cal Memorial stadion veilig.

Eerder dit jaar tekende FTX een vijfjarige deal met de MLB, de belangrijkste honkbalcompetitie van Amerika. Daarnaast kwam er een FTX logo op scheidsrechteruniformen en kregen ze promotierechten op verschillende aan MLB gerelateerde kanalen.

Andere grote crypto exchanges zijn ook actief bezig met het verkennen van de mogelijkheden in de sportindustrie.

Vorige maand kocht het in Singapore gevestigde Crypto.com voor $700 miljoen, de naamrechten van het Staples Center op, de thuislocatie van het NHL-team de Los Angeles Kings, de NBA’s Los Angeles Lakers en Los Angeles, de Angeles Clippers en de Los Angeles Sparks van de WNBA.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten