Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws, Solana Nieuws

FTX CEO: Institutionele interesse in Solana groeit

Volgens Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX Exchange, wekt Solana de laatste tijd veel interesse van institutionele spelers.


Institutionele interesse

Solana is een blockchain project, dat is gemaakt door Anatoly Yakovenko. Het wordt ondersteund door Alameda Research en de FTX Exchange, die allemaal onder het toeziend oog vallen van crypto-miljardair Sam Bankman-Fried. Hij is ervan overtuigd dat Solana op de lange termijn het gebruik van crypto kan ondersteunen.

Volgens Bankman-Fried hebben NFT’s, gedecentraliseerde financiën en de lancering van de Pyth Network-marktgegevens, bijgedragen aan de populariteit van Solana. Bankman-Fried is bezig met de ontwikkeling van de gedecentraliseerde Serum exchange bovenop het netwerk van Solana.


SOL maakt een enorme opmars

Solana’s SOL-token heeft zijn waarde de afgelopen weken zien stijgen. De token haalde in een hele korte tijd Dogecoin en XRP in qua marktkapitalisatie waardoor het nu de op 5 na grootste crypto ter wereld is.

SOL 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

NFT-platform SOLSEA draagt bij aan de populariteit van Solana

SOLSEA is dus een belangrijke reden van de populariteit van Solana. Het NFT-platform stelt gebruikers in staat om NFT’s te maken en te verhandelen op de Solana en Ethereum blockchain.

Solana is een directe concurrent van Ethereum, maar heeft bepaalde voordelen. Ethereum heeft hoge transactiekosten en heeft problemen met netwerkcongestie. In tegenstelling tot andere smart-contract cryptocurrencies zoals Cardano en Polkadot, heeft Solana geen problemen met de doorvoer. Het levert maar liefst 50000 transacties per seconde op.

Volgens solana.com bedragen de gemiddelde kosten voor elke transactie $0,00025. In combinatie met nieuwe licentienormen en de hoge doorvoer maakt dit de blockchain aantrekkelijk voor een groot aantal NFT-fans.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten