Solana, SOL
Solana

FTX gaat 41 miljoen Solana verkopen voor $60 per stuk?!

Het grote FTX implodeerde in november 2022 en miljoenen mensen verloren daarmee (een deel van) hun spaargeld. Nu lijken ze opnieuw bestolen te worden. Tijdens de veroordeling van Sam Bankman-Fried gisteren in de Verenigde Staten, sprak crediteur (voormalig gebruiker FTX) Sunil Kavuri zijn onvrede uit over de manier waarop de advocaten van Sullivan & Cromwell het faillissement van FTX begeleiden.

Volgens Kavuri verkochten zij de tokens die FTX in bezit had tegen gigantische kortingen. Zo is het van plan om alle 41 miljoen Solana met een enorme korting te verkopen.

Korting op Solana?

Je zou bijna denken dat er onder de tafel met geld geschoven wordt door de advocaten die het faillissement van FTX begeleiden. Waarom zou je immers 41 miljoen Solana, ter waarde van 7,65 miljard dollar, verkopen voor 60 dollar per token. Dat is 68 procent minder dan de huidige koerswaarde van Solana.

“Sullivan & Cromwell (advocatenkantoor FTX) heeft onze eigendomsrechten met voeten getreden. Ze hebben miljarden dollars aan crypto-assets geliquideerd. Er is een token genaamd S&C die voor 11 cent verkocht werd en nu op 2 dollar handelt. FTX had 10 miljard dollar aan Solana en verkocht die met een korting van 70 procent”, aldus Kavuri.

De grote vraag is natuurlijk waarom FTX dat zou doen. Een mogelijke uitleg is dat ze denken dat de markt een verkoop op de beurzen niet op kan vangen, maar je kunt je toch niet voorstellen dat Solana niet liquide genoeg is om dit zonder een daling van bijna 70 procent voor elkaar te krijgen.

FTX lijkt op dit moment al begonnen met het verkopen van Solana. Zo bevestigde het Canadese blockchain-bedrijf Neptune Digital Assets dat het 26.964 Solana heeft gekocht voor 64 dollar per token. Dat levert een korting van 67 procent op ten opzichte van de marktprijs van de munt.

Waarom geeft FTX niet gewoon de tokens terug?

Dan is natuurlijk de vraag waarom FTX niet gewoon de tokens teruggeeft. Het lastig daaraan is dat het natuurlijk niet precies de tokens heeft die het iedereen schuldig is.

Als er bijvoorbeeld veel Bitcoin mist, terwijl er voldoende Solana aanwezig is, dan zou het natuurlijk oneerlijk zijn om alleen de Solana-schuldeisers terug te betalen. Het is dan beter om de Solana te verkopen, zodat iedereen een deel van zijn geld terugkrijgt.

Sam Bankman-Fried zal soms enorm balen van de ontwikkelingen. FTX investeerde namelijk vroeg in Solana en inmiddels zou het dus al ruim 7 miljard dollar aan SOL bezitten. Daarmee kan het al een groot deel van de schulden van het bedrijf afbetalen.

In deze fase van de markt had FTX het misschien wel overleefd en had hij niet 25 jaar de bak in gemoeten. Maar dat is uiteindelijk niet hoe het ging. Sam Bankman-Fried heeft gegokt en verloren.

Nog 2 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Solana of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 2 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving