Hacker Man
Hack

FTX hacker is nu de 35e grootste Ethereum whale ter wereld

De hacker die er vorige week in slaagde om voor honderden miljoenen aan fondsen te stelen bij FTX, is ondertussen een van de grootste Ethereum whales ter wereld. Ongeveer een dag nadat FTX zijn faillissement aanvroeg, werden de wallets van het bedrijf geleegd. In totaal heeft de hacker nu 228.523 Ether in bezit.

Wie is de grootste whale?

De ‘rijkste’ Ethereum holder is volgens CoinCarp het Beacon Chain smart contract. Dit is het smart contract waar je Ethers naartoe moet sturen om als staker mee te doen in de Proof-of-Stake blockchain. Overigens is er nog steeds geen datum voor het loslaten van deze fondsen. Gebruikers die hun Ethereum in het Proof-of-Stake contract hebben, weten dus op dit moment niet wanneer ze weer toegang tot die fondsen krijgen.

Verder zijn de meeste whales uit de top 20 voor Ethereum vooral crypto exchanges, layer-2 protocollen en Decentralized Finance (DeFi) bruggen. De top 20 heeft ongeveer 27,7 procent van alle Ethers in handen en de top 50 rond de 33,3 procent. Nu worden die protocollen dus op de voet gevolgd door een hacker die het voor elkaar heeft gekregen om ruim 288,8 miljoen dollar aan Ethers te stelen.

Inside job

Er gaan enkele geruchten dat de hack een zogenaamde ‘inside job’ was. Dit betekent dat iemand die bij FTX op de loonlijst stond verantwoordelijk is voor de hack. Je kunt immers niet zomaar fondsen op een blockchain in beweging brengen. Daar heb je de private keys voor nodig. Het is onwaarschijnlijk dat die gewoon op de servers van FTX te vinden waren.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het om cold-wallets, die alleen mensen met fysieke toegang daartoe konden bemachtigen. Laten we vooral hopen dat de fondsen weer terugkomen bij de rechtmatige eigenaar, want het zou voor de markt niet goed zijn als er 228.523 Ether in handen van een hacker verdwijnt. 

Hack nieuws

Datalek bij Fractal ID: Gegevens van 6.300 gebruikers gelekt
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Indiase crypto exchange slachtoffer van grote hack
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren