FTX, bahamas
Exchange

FTX spendeerde $40 miljoen aan hotels, vluchten en eten in slechts 9 maanden

Het op de Bahamas gevestigde FTX spendeerde een gigantische hoeveelheid geld aan luxe hotels en accomodaties, vluchten en eten in de negen maanden voordat het beursplatform omviel. Tussen januari en september van het afgelopen jaar, spendeerde FTX hier ongeveer 40 miljoen dollar aan.

De verdeling van het geld

Meer dan 15 miljoen dollar ging naar luxe hotels en accomodaties, waarvan er ongeveer 5,8 miljoen naar één resort ging, het Albany Hotel. Dit is het luxe resort waar Sam Bankman-Fried in zijn penthouse van 30 miljoen dollar woonde tot zijn arrestatie, zo schrijft businessinsider. Verder ging er rond de 3,6 miljoen dollar naar het Grand Hyatt en werd er 800.000 dollar uitgegeven aan het Rosewood resort.

Verder spendeerden de sterren van FTX 7 miljoen dollar aan maaltijden en entertainment. De helft van dat geld ging volgens de documenten op aan catering. Daarbij werd er nog eens bijna 4 miljoen dollar uitgegeven aan vluchten en 500.000 dollar aan pakketjes en bezorgingen. Je leest het al, er is genoten van de tegoeden van de gebruikers van FTX. Het bedrijf maakte zelfs een deal met Amazon om hun orders van een depot in Miami naar de Bahamas te brengen.

Extreem inefficiënt

Een voormalig medewerker van FTX onthulde dat het een complete puinzooi was bij het bedrijf en dat het beursplatform uiterst inefficiënt met zijn kapitaal omging. “De hele operatie was iconisch en debiel inefficiënt. Het was als een soort cult”, aldus de voormalig medewerker van het beursplatform. Opvallend is dat FTX ook verscheidene donaties maakte aan lokale goede doelen en organisatie op de Bahamas.

Het beursplatform gaf geld uit als water, maar dat in november bleek dat dit helemaal niet hun eigen geld was. Nu gaan er wat geruchten rond dat de donaties die FTX eerder maakte terugmoeten, omdat het geld eigenlijk niet van FTX was. Dat kan voor die goede doelen en lokale organisaties dus ook nog een staartje krijgen.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen