FTX US
Stablecoin

FTX US lanceert aandelenhandel met stablecoins

De populaire cryptocurrency exchange FTX gaat naar verluidt uitbreiden met aandelenhandel. De in de Verenigde Staten (VS) gevestigde dochteronderneming, FTX US, lanceert hiervoor een nieuw platform.

Handelen in honderden beursgenoteerde aandelen

De eigenaar en exploitant van FTX US is West Realm Shires Services. Zij hebben vandaag, 19 mei, aangekondigd dat FTX Stocks eraan zit te komen. Dit wordt een nieuwe dienst specifiek voor het verhandelen van aandelen en wordt rechtstreeks via FTX US aangeboden.

Op het nieuwe handelsplatform krijgen gebruikers de mogelijkheid om te handelen en te beleggen in honderden Amerikaanse beursgenoteerde aandelen. Naar verluidt wordt FTX Stocks het eerste platform zijn dat retailbeleggers ooit toestaat hun rekeningen te financieren met door fiat gesteunde stablecoins, zoals USD Coin (USDC).

Via een samenwerking met de FTX US crypto-exchange wordt de nieuwe optie aangeboden, die een alternatieve optie biedt voor standaard stortingsmethoden in de Amerikaanse dollar ($). inclusief bankoverschrijvingen, creditcardstortingen en andere.

Eenvoudiger maken voor particuliere beleggers

De president van FTX US, Brett Harrison, zei het volgende over het nieuwe platform:

“Met de lancering van FTX Stocks hebben we één geïntegreerd platform gecreëerd voor particuliere beleggers om eenvoudig crypto, NFT’s en traditionele aandelenaanbiedingen te verhandelen via een transparante en intuïtieve gebruikersinterface. Er is een duidelijke marktvraag naar een nieuwe ervaring met retailbeleggingen die volledige transparantie van orderrouting ondersteunt, zonder te vertrouwen op betaling voor de orderstroom.”

Onlangs nog noemde de oprichter en CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, Bitcoin (BTC) nog inefficiënt als betaalmiddel. Hij uitte specifiek zijn bezorgdheid over de mijnbouwconsensus van het BTC-netwerk, met het argument dat het niet schaalbaar genoeg is om miljoenen te verwerken transacties. Ook heeft Bankman-Fried voor ongeveer $650 miljoen aan aandelen gekocht van Robinhood. Dat deze stap hiermee wordt genomen lijkt niet geheel verassend te zijn.

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?