Gaat de Bitcoin prijs dalen tot onder de $10.000 dollar?

 
 

De Bitcoin koers zakt vandaag flink terug. Ook de technische grafieken geven tekens van koper uitputting. Betekent dit dat er een kans is dat de Bitcoin koers deze week daalt tot onder de $10.000 dollar?


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin koers gaat terugzakken tot onder $10.000 dollar

De grootste cryptocurrency ter wereld steeg afgelopen woensdag naar een hoogtepunt van $13.880 dollar. Dit was het hoogste prijsniveau in 17 maanden tijd. Echter, in de dagen hierna zakte de BTC prijs flink in en Bitcoin sloot de week zondag af met een verlies van ongeveer 0,70% op $10.750 dollar.

De Bitcoin koers heeft een candle gemaakt die ook wel een “grafsteen doji” wordt genoemd. Zo’n grafsteen doji is een bearish teken die gevormd wordt wanneer er een flinke koersstijging plaatsvindt, maar in dezelfde candle de munt weer terugzakt. Dit geeft vaak een negatieve lange termijn trend aan.

De candle geeft dus aan dat kopers gedurende een bepaalde periode de prijzen naar onhoudbare niveaus hebben laten stijgen, waarna verkopers uiteindelijk de prijzen terug naar het beginpunt duwden.

 
Bitcoin-grafsteen-doji

Als gevolg van de grafsteen doji zou Bitcoin later deze week terug kunnen zakken tot onder de $10.000 dollar. Op het moment van schrijven ligt de BTC prijs rond de $10.640 dollar, wat 6,8% lager is dan 24 uur geleden.

Is het een heel slecht teken wanneer de BTC prijs onder de $10.000 dollar valt? Nee, zegt crypto en TA analist Alex Kruger. Volgens de analist ontstaat er zo voor veel nieuwe beleggers de kans om op een goede prijs in te stappen in BTC. Kruger zegt dat er heel veel nieuwe beleggers in de rij staan om in de stappen rond de $10.000 dollar en dat dit vervolgens kan zorgen voor een nog grotere prijsstijging.

De Bitcoin lijkt overbought en dat is een sterk teken dat de Bitcoin prijs onder de $10.000 dollar kan zakken. Echter de voortschrijdende gemiddelden zien er nog steeds positief uit wat een bullish teken is. Als gevolg van deze twee gegevens zou er rond $9850 dollar en $8755 dollar een prijsbounce gestart kunnen worden.

Analist Thijs S van Newsbit gaf een week geleden al aan dat er een BTC pullback aan zat te komen. Hij schrijft dat het opnieuw instappen in Bitcoin tussen de $9000 en $9500 dollar verstandig kan zijn. Vanuit hier kan de munt weer naar boven bouncen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken