Bitcoin,

“Hey Thijs, nu bitcoins kopen?”

Dit was de vraag die mij afgelopen vrijdag gesteld werd. Nadat de vraag gesteld werd pakte ik meteen mijn telefoon, opende tradingview.com en zei “tuurlijk kan je nu kopen! Je moet kijken met welke visie je nu gaat kopen”. Daarmee bedoelde ik: zit je er voor de lang termijn in of wil je profiteren van kortere termijn trades? Of je er nu voor de lange of korte termijn in zit, vandaag ga ik jullie vertellen wat we van de koers kunnen verwachten!


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

We kunnen niet alleen maar stijgen

Natuurlijk moeten we altijd naar het hele plaatje kijken. De prijs beweegt nooit één richting op. Het is daarom belangrijk dat we allereerst volledig uitzoomen en naar de wekelijkse grafiek kijken.

Wat zien we daar nu op? Waar kwam de stijging vandaan?

We kunnen ten eerste heel mooi zien waar de stijging is begonnen, namelijk na het breken van de resistance die op $4200 dollar lag. Nadat die was gebroken hebben we eigenlijk één dikke streep naar boven getrokken tot de $11385 dollar. Dat is een stijging van maar liefst 171%! Maar daar zijn we niet zonder slag of stoot gekomen.

We hebben namelijk ook enkele resistance punten gebroken, zoals de $6000, $7500, $9500 dollar en last but not least de psychologische resistance van $10 000 dollar.

 
Groen = $6000 zone | Geel = $7500 zone | Blauw 1 = $9500 zone | Blauw 2 = $10.000 zone

Kunnen we verder stijgen?

Stijgen is wat we willen natuurlijk. Een nieuwe all time high! Willen we richting die $19.000, zullen we eerst de $11.600 moeten breken. Natuurlijk is het hier redelijk logisch dat we een kleine pullback gaan maken. Die zal dan waarschijnlijk richting de $10.000 zijn of de $9500 en dan zouden we vanuit daar weer verder omhoog kunnen.

Willen we echt bullish blijven is het wel belangrijk dat we boven de $9000 blijven.

 


Wat zijn de verkooptargets?

De verkooptargets worden dan $13.000 en $15.000 dollar.

 
Verkoop target 1: $13.000 | Verkoop target 2: $15.000

Waarom denk ik dat we vanuit hier een pullback gaan maken?

Eventjes corrigeren, dat is wat ik nu het meest aannemelijke vind. Na de parabolische stijging die we hebben gehad lijkt het niet gek dat we nu een correctie gaan maken. In combinatie met de resistance en de 0,5 fibonacci retracement level.

De 0,5 fibonacci level dient als een resistance op dit moment. De ‘fibonacci retracement tool’ is een indicator die van oudsher uit de natuurlijke wetenschap komt en waar je van alles mee kan doen. Zo dus ook nu het koersverloop bepalen. De retracement tool heeft een paar key levels: 0.618 en de 0.236. Dat zijn de echte omslagpunten, maar verder is de 0,5 is ook een zeer sterk punt!

Mijn targets blijven dan ook $9500 en $9000 dollar.


Wat is nu de conclusie?

Mocht je nu BTC hebben zou ik ze zeker rond dit punt verkopen (11000$). Mocht je een nieuwe entry willen maken kan je hiervan uitgaan:

 

[table id=39 /]

“hey Thijs, Nu bitcoins kopen?” het antwoord daarop is dus nee! Niet nu, maar wacht tot we duidelijkheid hebben, zodat we veiligere entrys kunnen gaan maken op de bovenstaande levels!

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85