Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Gaat Elon Musk ervoor zorgen dat Dogecoin in Twitter geïntegreerd wordt?

De CEO van Tesla, Elon Musk heeft een 9,2% van de aandelen van het social media platform Twitter gekocht. Hiervoor betaalde Musk $3 miljard. Door de aankoop is hij nu de grootste aandeelhouder van het bedrijf en is hij dus de persoon met de meeste invloed in de besluitvorming. Betekent dit dat hij zijn geliefde Dogecoin zal laten integreren op Twitter?


Waarom is Elon Musk groot aandeelhouder geworden van Twitter?

Hoewel het nog steeds onduidelijk is wat Elon Musk van plan is met de aankoop van de aandelen, weten we wel dat Musk in het verleden veel kritiek heeft gehad op het censureren van de vrijheid van meningsuiting van de social media gigant.

In een reeks tweets op 25 maart, stelde de CEO een vraag aan 80 miljoen van zijn volgers. Hij vroeg zijn volgers of ze vonden dat Twitter zich ‘rigoureus vasthoudt’ aan het principe dat vrijheid van meningsuiting essentieel is voor een functionerende democratie.

Uit de antwoorden van zijn poll bleek dat 70,4% van de stemmers vond dat Twitter niet genoeg waarde hecht aan de vrijheid van meningsuiting. Sommigen riepen Musk zelfs op een eigen social media platform te starten. Dit zou wel eens een belangrijke reden kunnen zijn waarom Musk groot aandeelhouder is geworden van het social mediaplatform.


Gaat Twitter Dogecoin integreren?

Nu Musk 9,2% van de aandelen in handen heeft, betekent het dat hij veel inspraak heeft op het beleid van de social media gigant. Dit betekent ook meteen dat hij nu de aangewezen persoon is om zijn geliefde Dogecoin te laten integreren op Twitter.

Na de poll van 25 maart vroeg een Twitter volger of Elon zou overwegen om Dogecoin toe te voegen aan de fooi-functie van Twitter. Elon Musk bevestigde de vraag door “100%” te zeggen. Momenteel zijn alleen Bitcoin en Ethereum door Twitter geïntegreerd, waardoor een groot aantal crypto-gebruikers wordt uitgesloten die meme-tokens willen gebruiken om fooi te geven.

Als DOGE toegevoegd zal worden op Twitter zou dat zeer positief nieuws zijn voor Dogecoin investeerders. Het zal de waarde zeker ten goede komen. Sterker nog, alleen het gerucht al laat de DOGE prijs stijgen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Dogecoin token rond de $0,1653. Dat is 14 procent hoger dan een dag geleden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten