Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Gaat Ripple (XRP) binnenkort gerelist worden op Coinbase?

Het juridische team van Ripple heeft recent enkele overwinningen geboekt in de rechtszaak, die de SEC tot een schikking zouden kunnen dwingen.


De argumenten van Ripple zijn sterk

De standpunten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijken langzaam in te storten. Toen de SEC afgelopen december zijn aanklacht indiende, waren veel experts en analisten van mening dat het de doodsteek was voor XRP, aangezien de token van heel veel crypto-exchanges werd verwijderd.

Het juridische team dat Ripple vertegenwoordigt, heeft echter veel vastberadenheid getoond. Sinds de aankondiging van de zaak is de waarde van XRP weer verviervoudigd. Dat komt mede doordat Ripple in staat is geweest om een hoop kleine procedurele overwinningen te boeken.

Een van die kleine overwinningen ging over het bevel van de rechtbank aan de SEC om haar richtlijnen voor cryptocurrencies te herproduceren. Dit was nadat Ripple beweerde dat SEC-functionarissen tijdens een vergadering hadden toegegeven dat er vóór 2019 geen formele regelgevende richtlijnen bestonden. Dit terwijl de XRP token al sinds 2012 beschikbaar was voor particuliere en institutionele beleggers. De vraag is dan ook hoe Ripple de wet kon overtreden als er zeven jaar lang geen formele regelgeving bestond.


De Howey test

De SEC blijft dit tegenspreken en beweert dat XRP een niet-geregistreerde en dus illegale security is. Er bestaat echter een test om te beoordelen of het een security is of niet. De vier punten van de test om te bepalen of het een security is, zijn als volgt:

  • Een investering van geld
  • In een gemeenschappelijke onderneming
  • Winstverwachting
  • Komt voort uit de inspanningen van anderen

De wet vereist dat er aan alle vier de punten voldaan moet zijn. Ripple verzocht daarom rechter Netburn de SEC te bevelen duizenden pagina’s van meer dan 1.500 transactiecontracten door te nemen om te proberen te bewijzen dat alle vier de punten ergens in die contracten staan. Vorige week heeft rechter Netburn het verzoek van Ripple ingewilligd. Als de SEC weigert, wordt de zaak gedegradeerd tot een indirecte in plaats van op feiten gebaseerde zaak.


CEO van Coinbase is het eens met Ripple

Interessant is dat Brian Amstrong, CEO van Coinbase, maandenlang relatief stil was over de Ripple rechtszaak, maar daar kwam deze week verandering in. Hij schreef een tweet naar zijn bijna 890.000 volgers op Twitter waarin hij het opnam voor het crypto bedrijf:

“De Ripple-zaak lijkt beter te gaan dan verwacht. Ondertussen realiseert de SEC zich dat het aanvallen van crypto politiek onpopulair is (omdat het consumenten schaadt). De ironie is dat de mensen die ze zogenaamd beschermen degenen zijn die hen aanvallen.”

Volgens sommigen zijn de uitspraken van Armstrong een voorteken dat de XRP token spoedig ge-relist gaat worden op de Amerikaanse exchange. Anderen denken dat de CEO nu ineens achter Ripple staat omdat ook Coinbase in de afgelopen maanden problemen heeft gehad met de SEC.


Gaat Coinbase de XRP token re-listen?

Het is duidelijk dat dit niet is hoe SEC-voorzitter, genaamd Gary Gensler, verwachtte dat deze zaak zou lopen. Ook gaat er een gerucht rond dat hij graag de volgende minister van Financiën wilt worden. Een verlies in deze rechtszaak zou dan ook wel eens een pijndossier kunnen worden voor Gensler.

Daarom lijkt de kans van een schikking te groeien. Als dat inderdaad gebeurd zou het de weg vrijmaken voor de re-listinng van de XRP-token op Amerikaanse crypto-exchanges zoals Coinbase.

Het laatste punt dat suggereert dat de XRP-token spoedig weer toegevoegd zal worden, was een tweet van Coinbase Pro begin september. Heel even voegde de exchange per ongeluk de XRP-handelsparen weer toe aan het platform. Vlak daarna verwijderde de exchange ze snel weer. Volgens Coinbase was het een technisch foutje, maar volgens anderen betekent het dat Coinbase zich aan het klaarmaken is om de XRP token weer verhandelbaar te maken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten