Bitcoin,, Regulatie

Gaat Trump Bitcoin verbannen? Onwaarschijnlijk zegt econoom

De president van Amerika, Trump, zou een enorme Bitcoin crash veroorzaken als hij de munt verbied, echter zou de wet hem waarschijnlijk tegenhouden om BTC te verbieden zegt econoom Alex Krueger.


Gaat Trump de Bitcoin verbieden?

3 dagen geleden sprak president Trump zijn afkeer uit over Bitcoin en andere cryptocurrencies. In een tweet noemde hij digitale munten ‘geen geld’ en ‘vreselijk’ voor de industrie. Analisten waren er al snel bij om te zeggen dat Trump de Bitcoin koers heeft laten stijgen door het wereldwijde aandacht te geven. De BTC koers steeg op die dag met een paar procent. Echter, de afgelopen dagen zien we dat de BTC koers flink naar beneden is gezakt.

Vandaag gaat econoom Krueger diep in op de kans dat Trump cryptocurrency gaat verbieden. Krueger vertelt dat het theoretisch zou kunnen dat hij digitale munten gaat verbieden. Dit zou de president moeten doen door zich te richten op koop en verkooppunten voor particuliere en institutionele beleggers. Ook zou Trump simpelweg banken kunnen verbieden crypto exchanges te bedienen. Hierdoor zal het kopen van cryptomunten bijna onmogelijk worden.

Echter, in werkelijkheid zou Trump het Congres moeten overtuigen van de noodzaak om Bitcoin te verbieden. Darnaast is er een grote kans dat wetgevers niet mee gaan in een dergelijke maatregel. De econoom vat dus samen: Een verbod is haalbaar, maar de kans op een verbod is extreem laag.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Recorduitstroom Grayscale pijnigt de Bitcoin koers
Analist: ‘Bitcoin kan een sprint naar $160.000 maken’
Probleem voor Bitcoin: Zorgwekkende statistiek toont enorme inflatiestijging in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
XRP nieuws: Waarom 22 maart het lot van Ripple kan veranderen
Bitcoin koers daalt na signalen van zware oververhitting