Video Gaming
Altcoin

GALA koers stijgt 140% nu alle NFT en Gaming gerelateerde crypto’s stijgen

Tot nu toe is 2023 een goed jaar geweest voor de meeste cryptocurrencies. Volgens gegevens van CoinGecko is de bredere crypto-marktkapitalisatie sinds het begin van het jaar met 6,3% gestegen tot $852 miljard.

Gaming- en NFT-gerelateerde cryptocurrencies, waaronder Gala (GALA), Decentraland (MANA), Apecoin (APE) en The Sandbox (SAND), hebben de afgelopen week forse dubbelcijferige winsten geboekt.

GALA, de native token dat Gala’s gaming-ecosysteem aandrijft, is de afgelopen week maar liefst 141% gestegen. Het is dan ook grootste stijger in de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, volgens gegevens van CoinGecko.

Op dit moment wisselt GALA van eigenaar voor $0,0426, een stijging van 13% in de afgelopen 24 uur. Daarmee komt de munt op de 90e plaats van grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Echter, ondanks de grote wekelijkse winsten van GALA is de munt nog steeds 94,8% minder waard dan het all-time high van $0,8248 in november 2021.

GALA koers newsbit
GALA koers 1 week per candle – Bron: Tradingview

APE stijgt mee

APE, de token dat ten grondslag ligt aan de leidende NFT-collectie Bored Ape Yacht Club en het aankomende metaverse platform Otherside, is in de afgelopen week ook met meer dan 23 procent gestegen. Op dit moment wordt APE verhandeld tegen $4,94, een stijging van 4,2% in de afgelopen 24 uur.

Volgens gegevens van Cryptoslam steeg het NFT-handelsvolume van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) met 32,38% tot $18,061 miljoen. Hiermee stond het de afgelopen week bovenaan de lijst met de meest verhandelde NFT’s.

Na BAYC volgt Mutant Ape Yacht Club, een andere Apecoin NFT-collectie die in dezelfde periode een enorme stijging van 60,75% in handelsvolume boekte tot $13,310 miljoen.

NFT-volumes pushen gametokens

Als we verder kijken dan GALA en APE, hebben andere gaming cryptoprojecten de afgelopen zeven dagen ook serieuze winst geboekt.

MANA, de token achter het metaverse spel Decentraland, is de afgelopen week met 29% gestegen tot $0,40, volgens gegevens van CoinGecko. De bullish week was voldoende om de maandelijkse verliezen van MANA ongedaan te maken. Op jaarbasis is MANA echter nog steeds met 89% gedaald.

Ook de Sandbox heeft zijn native token SAND met 26,5% zien stijgen. Op dit moment wordt SAND verhandeld tegen ongeveer $0,51, een daling van 0,5% op de dag volgens gegevens van CoinGecko.

De belangrijkste drijfveer achter de opwaartse prijsactie van de meeste van deze gaming- en NFT-gekoppelde tokens is de piek in NFT-handelsvolumes van de afgelopen week. Volgens gegevens van Cryptoslam is het NFT-handelsvolume de afgelopen week met 31,56% gestegen tot $207,358 miljoen.

Altcoin nieuws

CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen