Ethereum stijgt
Ethereum

Galaxy Digital: Ethereum ETFs moeten 33% van succes Bitcoin ETFs evenaren

Als je het aan crypto-fondsbeheerder Galaxy Digital vraagt, gaan de Ethereum ETFs ongeveer 33% van het succes van de Bitcoin ETFs evenaren in de Verenigde Staten. Om tot die uitspraak te komen vergeleek de firma de market caps van de assets, de open interesse op de futuresmarkt en de totale assets in bestaande fondsen.

33% van het succes van Bitcoin

“Op basis van het bovenstaande denken wij dat de instromen voor de EThereum ETFs ongeveer 3x minder worden dan die van de Bitcoin ETFs, met een range van 2x tot 5x.

Met andere woorden, we denken dat de Ethereum ETFs 33% van de omvang van die van Bitcoin kunnen gebruiken, met een range van 20% tot 50% van de omvang in Amerikaanse dollars.

Als je dat percentage op de 15 miljoen dollar aan instromen voor de Bitcoin ETFs legt op 15 juni, dan komt er maandelijks ongeveer 1 miljard dollar binnen voor de Ethereum ETFs de eerste vijf maanden”, aldus Galaxy Digital.

Schattingen succes Ethereum ETF. Bron: Galaxy Digital

Dit is natuurlijk allemaal bierviltjeswijsheid, maar veel meer dan dat kunnen ze er op voorhand ook niet van maken bij Galaxy Digital. Het blijft met dit soort dingen een beetje koffiedik kijken.

Positieve impact op Ethereum

Onder de streep verwacht men bij Galaxy Digital dat de Ethereum ETFs een positieve impact op de digitale munt zullen hebben, en wel om drie redenen.

“1. meer uitgebreide toegang over alle segmenten van de markt qua investeerders (arm en rijk),

2. een hogere mate van acceptatie vanwege de formele erkenning door wetgevers en vertrouwde financiële dienstverleners. Een ETF maakt meer bereik mogelijk voor zowel retail als institutionele beleggers, biedt een bredere distributie door meer investeringskanalen en kan Ethereum in meer portfolio’s plaatsen.

Daarbij zal een groter begrip van Ethereum onder financiële professionals idealiter resulteren in versnelde investeringen en adoptie van de technologie”, zo eindigt Galaxy Digital het positieve verhaal over de ETFs.

Nu moeten ze nog even op de markt komen en laten zien wat ze waard zijn. Qua timing had het allemaal wat beter gekund voor de Ethereum ETFs, want de markt is op dit moment niet in optima forma.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen