BitGo-scaled
Blockchain

Galaxy Digital trekt de stekker uit $1,2 miljard deal met BitGo

Galaxy Digital kondigde onlangs aan dat er géén overname gaat komen van het crypto trust- en beveiligingsbedrijf genaamd BitGo.

No deal

Galaxy Digital is een crypto-beleggingsonderneming gerund door miljardair Mike Novogratz. Hij kondigde onlangs aan dat de voorgestelde deal met BitGo niet doorgaat. Volgens Galaxy heeft het bedrijf zijn recht uitgeoefend om de eerder aangekondigde overnameovereenkomst te beëindigen “nadat BitGo er niet in is geslaagd om uiterlijk 31 juli 2022 gecontroleerde jaarrekeningen voor 2021 te leveren die voldoen aan de vereisten van onze overeenkomst.”

De beëindiging van de deal zal geen kosten met zich meebrengen, aldus Galaxy.

“Galaxy blijft gepositioneerd voor succes en om te profiteren van strategische kansen om op een duurzame manier te groeien. We zijn vastberaden om ons proces voort te zetten om in de VS op de lijst te staan ​​en we willen onze klanten een eersteklas oplossing bieden die Galaxy tot een echte one-stop-shop voor instellingen maakt.”

– Mike Novogratz, CEO van Galaxy.

Galaxy maakte in mei vorig jaar voor het eerst zijn voornemen bekend om BitGo over te nemen in een deal van $1,2 miljard. Als de deal met succes was gesloten, zou het een van de grootste in de crypto-industrie zijn geworden, waardoor Galaxy ongeveer 400 nieuwe wereldwijde klanten zou hebben gekregen en het bedrijf geografisch zou kunnen uitbreiden.

Een jaar na de aankondiging moest de deal nog worden gesloten. Tegen mei 2022 beweerde Galaxy dat het verwachtte de overname tegen het einde van het jaar af te ronden.

In een SEC-aanvraag die maand zei Galaxy ook dat het “incrementele aandelen van zijn gewone zou uitgeven aan BitGo’s aandeelhouders in ruil voor BitGo’s netto digitale activa op het einde.” Het bedrijf bevestigde dus impliciet dat de aankoopprijs de Bitcoin- en Ethereum-holdings van BitGo omvatte, waardoor de werkelijke waarde van de bewaarder aanzienlijk lager was dan de eerder aangekondigde $1,2 miljard.

Galaxy ziet beursnotering op de Nasdaq

Het nieuws volgt op Galaxy’s Q2 winstrapport van vorige week, waarin het bedrijf $554 miljoen aan niet-gerealiseerde verliezen op zijn crypto-holdings rapporteerde.

Hoewel de bearmarket van 2022 zijn tol heeft geëist, meldde Galaxy ook dat het eind juni $1,5 miljard aan liquiditeit had, voornamelijk in contanten. In de aankondiging van vandaag herhaalde het bedrijf plannen om te reorganiseren als een in Delaware gevestigd bedrijf.

De verhuizing zal het bedrijf in staat stellen om naast zijn bestaande notering op de beurs van Toronto naar de Nasdaq-beurs te gaan. Het bedrijf zei ook dat het werkt aan een geplande lancering van Galaxy One Prime, een nieuw productaanbod voor institutionele beleggers dat handels-, kredietverlenings- en derivatendiensten zal combineren.