SEGA Company
Blockchain

Game gigant Sega gaat eerste blockchain-game lanceren

Sega is in Japan één van de grootste gamingbedrijven. Zij hebben bekend gemaakt dat ze hun eerste blockchain-game zal lanceren. Hiervoor zijn ze een samenwerking gestart met een ander Japans ontwikkelingsbedrijf genaamd Double Jump Tokyo.

Gebaseerd op populaire arcadegame

De videogame zal naar verluidt worden ontwikkeld met Oasys, een Japans project dat op schaalvergroting gericht is. Hiermee kunnen diverse blockchain-elementen ondersteund worden. Het spel zal gebaseerd zijn op de Sangokushi Taisen-franchise, een populaire arcadegame in Japan.

De Sangokushi Taisen-franchise bestaat uit een reeks strategiespellen waarmee spelers virtuele kaarten in het virtuele veld kunnen gebruiken. De structuur van de videogame leent zich voor de implementatie van blockchain-elementen, zoals de tokenisatie van enkele van de activa van het spel en het handelsaspect van de kaarten.

Geen van de bedrijven heeft nog aangekondigd hoe deze blockchain-elementen zullen worden opgenomen als onderdeel van de spelmechanica. Er is op dit moment ook nog geen voorlopige releasedatum voor de game aangekondigd.

Het Oasys-initiatief

Er zal dus gebruik worden gemaakt van Oasys, een blockchain-initiatief dat schaalbaar genoeg wil zijn om een ​​groot aantal gelijktijdige spelers te ondersteunen die zijn diensten gebruiken. Het bedrijf hoopt met de releases zijn intrede te maken in de AAA-gamingcirkel.

Oasys heeft echter inmiddels een grote naam voor zich weten te ontwikkelen, want ze hebben steun van diverse traditionele entertainment reuzen zoals Bandai Namco, Sega en Square Enix. Doordat de videogame nog geen releasedatum heeft zou het helaas nog enige tijd kunnen duren voordat we er meer over horen. Het is hiernaast ook nog niet bekend wat de volgende stap stap van het Oasys-project zal zijn.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen