gamestop
Beurs

GameStop schiet 19% omhoog – Roaring Kitty koopt voor $181,4 miljoen aandelen

GameStop (GME) schoot vannacht met 19% omhoog nadat Keith Gill, ook wel bekend als “Roaring Kitty”, op Reddit publiceerde dat hij voor $181,4 miljoen aan GME aandelen en call-opties bezit. Gill staat bekend als het brein achter de short squeeze van GME in 2021.

Wie is Roaring Kitty?

Op Reddit publiceerde hij onder de naam “DeepFuckingValue” en werd hij bekend door een bedrag van $50.000 om te zetten in miljoenen. Voor het eerst sinds april 2021 publiceerde hij weer.

Hij deelde op Reddit een screenshot waarin hij liet zien 5 miljoen aandelen GME te hebben gekocht voor $115,7 miljoen en nog eens $65,7 miljoen aan call-opties.

Met die call-opties zette hij in op een GME koers van tenminste $20 per aandeel op 21 juni.

Op de zogenoemde “overnight markets” van Robinhood schoot het aandeel vervolgens met bijna 20% omhoog. Het volk krijgt daar weer vertrouwen in de short squeeze van GameStop.

Vrijdag 31 mei sloot de GameStop koers op $23,14. Daarmee staan de aandelen voor 2024 op een stijging van 38,8% volgens Google Finance. Op dat moment zat Gill blijkbaar al in GameStop.

Goed voor memecoins?

Uiteindelijk ging het aandeel van GameStop in 2020-2021 met ruim 1.000% omhoog. Voor de dividenden van GameStop hoef je het aandeel in ieder geval niet te kopen. Er staat namelijk een P/E ratio van ruim 1.000 op de borden. Over het algemeen is dat niet wat je wil zien.

Sommige mensen geloven dat de short squeeze van GameStop de basis legde voor een gigantische stijging van memecoins in de crypto-wereld. Dogecoin en Shiba Inu deden het na de GameStop-saga een stuk beter dan daarvoor.

Overigens vond de communicatie voorheen plaats op de Subreddit WallStreetBets, terwijl deze nu verplaatst is naar r/Superstonk. Zou het kunnen dat we opnieuw een kans op een short squeeze krijgen bij GameStop?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers blijft vlak en kan record niet breken
AEX koers stijgt opnieuw en nadert all-time high
S&P 500 koers steeg 34% in minder dan 8 maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen