Nieuws, Trending

Gaming streamplatform start openbare bèta voor eigen blockchain

Play2Live, een livesteamplatform gericht op gamers en esport-fans, heeft een open bètatest van hun eigen blockchain-streamingplatform gelanceerd.  Hierdoor kan iedereen het nieuwe streamingplatform nu uitproberen. 

Profiteren

De bedoeling van het nieuwe livestreamplatform is om iedereen die deelneemt te laten profiteren van de inkomsten, waar streamers, kijkers en toernooiorganisatoren bij worden betrokken. Hierdoor verdiend niet alleen de livestreamer, maar ook de kijker een gedeelte.

Gamers verzamelen

De testfase zit hiermee in de open-bèta. Hiervoor werd alleen toegang verschaft aan mediavertegenwoordigers en grote namen binnen de wereld van livestreaming, om de operationele capaciteiten van de basisfuncties uit te proberen. De CEO van Play2Live, Alexei Burdyko, is van mening dat enkele functies op het Play2Live platform nog nooit eerder zijn gebruikt in esports. “Één van de interessante voordelen van Play2Live is dat het platform de mogelijkheid biedt om LUC-tokens rechtstreeks op het platform te kopen én te verdienen.”  Het platform is nu op zoek naar gamers om de functies verder te testen.

Genereren van inkomsten

De munten (LUC-tokens) kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld het genereren van (extra) inkomsten. Zo kan de streamer ervoor kiezen om LUC-tokens te accepteren als donatie of voor het toewijzen van een speciale taak wanneer er voor een bepaald bedrag wordt gedoneerd. Play2Live is begonnen met de verkoop van LUC-tokens. Zij zullen tot 100.000.000 LUC-tokens zelf inwisselen voor een prijs van $0,05 per LUC gedurende de eerste twee (2) maanden na lancering.

Uploaden van beeldmateriaal

Het is voor de gamers mogelijk om het beeldmateriaal wat ze op het platform hebben gelivestreamed te uploaden naar hun eigen kanaal. Om dit proces te versnellen heeft Play2Live de technologie achter het Content Delivery Network (CDN) geïmplementeerd. Deze technologie verhoogt de uploadsnelheid van beeldmateriaal.

Blockchain-beveiliging

De blockchain-technologie biedt volgens Play2Live CTO, Vladislav Arbatov, een enorme boost in beveiliging. Door de enorme rekenkracht, superieure software en een gedistribueerde architectuur is het platform extreem resistent tegen DDoS-aanvallen. Het bedrijf kan 10.000 transacties per seconde op een veilige manier verwerken. Hiermee wordt Play2Live het eerste platform wereldwijd dat compacte apparaten gebruikt om de gebruiker informatie te bieden en hun veiligheid van identificatie te waarborgen. Het team wil de veiligheid van de gebruiker verder uit gaan breiden in te toekomst. Hierom blijft het bedrijf investeren in hun systeem.

CryptoMasters

Het is voor Play2Live niet de eerste keer dat ze te maken hebben met internationale wedstrijden. Het bedrijf heeft al ruime ervaring in deze industrie. Zo heeft het bedrijf eerder dit jaar de ‘CryptoMasters’ georganiseerd. Dit was destijds ‘s werelds eerste (grootschalige) esports-toernooi in het populaire spel Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). De winnaars van dit toernooi ontvingen $100.000 (€84.987).