Gavin Wood
Blockchain

Gavin Wood stopt ermee als CEO van Parity Technologies

Gavin Wood, de mede-oprichter van Polkadot, gaat terug treden als CEO van het blockchain-infrastructuurbedrijf Parity Technologies.

Rol van CEO niet aan hem uitbesteed

Wood zal bij Parity worden vervangen door de mede-oprichter ervan: Björn Wagner. Het bedrijf is een belangrijk ontwikkelingsbedrijf achter het ecosysteem van de Polkadot blockchain. Volgens Wood was de rol van CEO nooit aan hem uitbesteed. Hij zei hierover het volgende:

De rol van CEO is er nooit een geweest die ik begeerde (en deze dateert van lang voor Parity). Ik kan een korte tijd goed genoeg zijn om CEO te zijn, maar het is niet waar ik Ik ga eeuwig geluk vinden.

Oprichting Parity

Het is benoemingswaardig dat Wood nog steeds een meerderheidsaandeelhouder zal zijn in het bedrijf. Het bedrijf heeft zich bewezen in een aanhoudende krappe markt. Zij bleven hun team namelijk ondanks deze marktomstandigheden regelmatig uitbreiden. Eerder heeft Parity nog Eran Barak aangenomen als Chief Operating Officer van het bedrijf.

In 2015 heeft Wood Parity Technologies opgericht. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het bouwen van de Kusama- en Polkadot-blockchain-ecosystemen. Polkadot is een PoS-consensus-blockchain, waarmee ontwikkelaars hun eigen blockchains kunnen maken die in staat zijn om met andere grootboeken te communiceren via een systeem van parachains.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?