Nieuws, Trending

Gebruik van Bitcoin voor ‘echte’ betalingen is zeer snel gedaald

Het aantal Bitcoins (BTC) dat wordt gebruikt om betalingen uit te voeren is het afgelopen jaar enorm afgenomen, meldt Bloomberg.

Bitcoin transacties bereikte in mei een dieptepunt

Volgens Bloomberg, die gebruik maakt van het marktonderzoeksbureau Chainalysis, is het volume dat door de grootste crypto verwerkingsdiensten is ontvangen enorm gedaald. In mei bereikte het aantal BTC tokens dat gebruikt werd als betaalmiddel een dieptepunt. Er werd voor slechts $60 miljoen dollar uitgegeven. Dit is een enorme daling ten opzichte van het jaar ervoor. In september 2017 werd er namelijk nog zo’n $411 miljoen dollar uitgegeven in Bitcoins. Volgens Bloomberg is het gebruik van Bitcoins voor betalingen tegelijk gedaald met de koers. In December 2017 bereikte de Bitcoin koers een hoogtepunt van ongeveer $20.000 dollar. Na dit hoogtepunt zien we dat Bitcoin en andere cryptocurrencies het zwaar hebben. In mei 2018 lag het totaal uitgegeven bedrag dus op slechts $60 miljoen dollar. In juni 2018 zien we dit bedrag iets omhoog gaan, naar ongeveer $69 miljoen dollar. Een klein herstel dus. Toch staat het nog altijd in schril contrast met de $411 miljoen die in september 2017 werd ontvangen.

Cryptocurrencies zijn onpraktisch bij kleine aankopen

Een groot probleem is volgens Nicholas Weaver dat cryptocurrency niet echt bruikbaar is als betaalmiddel. De onderzoeker van het International Computer Sciene Institute vertelt dat de transactie kosten van de Bitcoin gewoon weg te hoog is. “De Bitcoin transactiekosten liggen vele malen hoger de die van een creditcard.” Daarnaast kunnen Bitcoin transacties niet worden teruggedraaid in een geval van fraude. Een andere econoom, Kim Grauer noemt het gebruiken van crypto voor kleine aankopen “Onpraktisch” door de hoge transactiekosten.

Bitcoin transactie kosten lagen op een moment rond de $37 dollar

Vorig jaar lagen de Bitcoin transactie kosten enorm hoog. We zagen op een moment zelfs een piek van $37 dollar. Dit jaar zijn de fees enorm gedaald. De transactie kosten liggen nu onder de $1 dollar. Toch ligt de gemiddelde besteding van een crypto investeerder aan transactiekosten rond de $150 dollar per jaar. Dat is natuurlijk nog steeds een enorm bedrag. Benieuwd hoe hoog de fee op dit moment ligt? Klik hier. Bitcoin transactiekosten