binance geld
Exchange

Gebruikers Binance schrikken niet van rechtszaak, weinig opnames

De klanten van Binance, de grootste exchange ter wereld op basis van het handelsvolume, zijn niet geschrokken van de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aanspande tegen het beursplatform. Volgens de data van Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, zag Binance een uitstroom van 10.000 Bitcoin.

Dat was de grootste uitstroom van dit jaar, maar in het grote plaatje valt het allemaal heel erg mee.

Is Binance veilig?

Julio Moreno, het hoofd van de onderzoeksafdeling van CryptoQuant, constateert ook dat de uitstroom-reserves verhouding van Binance laag blijft. Wat een goed teken is voor het grootste beursplatform van de markt. Het lijkt erop dat Binance de aanval van de SEC gaat overleven, al moeten we de rechtszaak zelf natuurlijk nog afwachten.

Opnames crypto

Op maandag vielen de koersen collectief naar beneden nadat het nieuws over de rechtszaak uitkwam. Inmiddels is de boel echter weer redelijk hersteld. Bitcoin staat voor de afgelopen zeven dagen op een daling van 1,34 procent, terwijl Ethereum zelfs een stijging van 0,34 procent mag opschrijven.

Het BNB van Binance staat er iets minder voor. De altcoin van het beursplatform zelf voelt de pijn iets meer. Deze staat namelijk op een daling van 9,66 procent over de afgelopen zeven dagen. Volgens de SEC kwalificeert BNB als een effect voor de Amerikaanse wetgeving en had Binance de munt nooit zomaar op de markt mogen brengen.

Niet alleen Binance

De schade bij Binance valt dus redelijk mee. Helaas voor de industrie bleef het echter niet bij het beursplatform van CEO Changpeng Zhao. Ook Coinbase werd deze week op dinsdag aangeklaagd door de SEC. Dat hing al even in de lucht, want maanden geleden ontving Coinbase al een Wells Notice van de toezichthouder.

We kunnen wel stellen dat de SEC dit jaar op oorlogspad is in de Verenigde Staten, want menig cryptobedrijf heeft daar al problemen met de waakhond. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kraken, dat zijn staking-programma moest sluiten, en Paxos, dat geen nieuwe Binance USD (BUSD) meer mag uitgeven.

Nu zijn daar dus Coinbase en Binance bijgekomen en daarmee staat de industrie in de Verenigde Staten serieus onder druk. Kan deze ontwikkeling ervoor zorgen dat bedrijven zullen verhuizen van Amerika naar meer crypto-vriendelijke plekken op de wereld?

Exchange nieuws

LUNC koers stijgt na aankondiging van notering op Binance
De cryptocurrency exchange Coinbase ziet stijging in marktaandeel na Binance-saga
FTX krijgt groen licht om $873 miljoen aan crypto te dumpen
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December