SEC, securities and exchange commission
Cardano, Regulatie

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn

In een baanbrekende rechtszaak die maandag werd aangekondigd, beweert de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat verschillende altcoins, waaronder Solana, Polygon en Cardano, als effecten moeten worden beschouwd. Deze bewering raakt een groot aantal cryptomunten die vandaag de dag prominent aanwezig zijn op de cryptomarkt.

SEC start rechtszaak tegen Binance

Onder de aangeklaagden in de rechtszaak bevindt zich Binance, een van de grootste spelers in de crypto-industrie. De cryptobeurs en haar CEO, Changpeng Zhao, worden geconfronteerd met maar liefst 13 aanklachten, variërend van pogingen om de Amerikaanse effectenwetten te omzeilen tot het toepassen van oppervlakkige controles om te bepalen wie zaken mag doen met het bedrijf.

Maar daar houdt het niet bij op Volgens de SEC vallen Solana, Polygon, Cardano en tal van andere altcoins onder de categorie effecten. Deze munten hebben elk een aanzienlijke marktkapitalisatie, sommige met waarden die in de miljarden dollars lopen. Anderzijds zijn er ook kleinere, op gaming gerichte projecten die op de radar van de SEC staan.

Onder de specifieke tokens die door de SEC worden betwist, vinden we het BNB-token van Binance, de beurs’ stablecoin BUSD, en een tiental andere tokens, zoals Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos Hub (ATOM), The Sandbox (SAND ), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) en COTI (COTI).

Beschuldigingen van de SEC tegen Binance en BAM Trading

Een belangrijkste aanklachten van de SEC tegen Binance en BAM Trading, de exploitant van Binance.US, waarvan Binance heeft gezegd dat het een apart bedrijf is, is dat de twee als beurzen opereerden zonder zich bij de SEC te registreren.

Gekoppeld aan deze beweringen, stelt de SEC dat bepaalde cryptocurrencies als effecten zijn aangeboden en verkocht op zowel de internationale Binance-beurs als Binance.US. De SEC schrijft:

Zowel Binance als BAM Trading worden ervan beschuldigd zich onrechtmatig bezig te hebben gehouden met de niet-geregistreerde aanbiedingen en verkopen van crypto assets. Volgens de SEC hebben ze door deze handelingen cruciale informatie achtergehouden voor beleggers, waaronder risico’s en trends die van invloed kunnen zijn op het bedrijf zelf, alsmede op investeringen in deze zogenaamde effecten.

Regulatie nieuws

SEC stelt Spot Bitcoin ETF van BlackRock uit
SEC vertraagt wederom besluitvorming omtrent Ark’s Bitcoin ETF-aanvraag
Binance Onder Druk: Regelgevingsuitdagingen en Dalend Marktaandeel
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers