Exchange

Gebruikers CoinMarketCap ontevreden over nieuwe exchange rankings

Onlangs onthulde CoinMarketCap nieuwe wijzigingen in haar classificatiesysteem. Waar deze update destijds al kritiek opleverde, zijn gebruikers van het platform nu ook ontevreden over de nieuwe rankings.


Score webverkeer te belangrijk

Een van deze wijzigingen is dat webverkeer naar de websites toe nu als enorm belangrijk worden gezien. Dit is misschien wel één van de belangrijkste factoren geworden. Het gevolg hiervan is dat misschien wel de populairste derivatenbeurs BitMEX nu bijvoorbeeld op de 175e plaats terecht is gekomen. Alhoewel de update de factor webverkeer iets minder belangrijk heeft gemaakt, is deze naar verluidt nog steeds te belangrijk, aldus een Twitteraar genaamd Cosmonaut. Hij wees dan ook op het feit dat deze exchange enorm te leiden heeft gehad van de update. Waar BitMEX bijna een perfecte score behaald voor webverkeer (960 van de 1000 punten), is de liquiditeitsscore volgens het platform slechts 0. Het gevolg hiervan is een enorme afname in posities, iets wat onterecht is volgens de Twitteraar.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Niet alleen BitMEX

Niet alleen de crypto-derivaten exchange BitMEX heeft hier last van. Vergelijkbare platforms, zoals Deribit en Bybit hebben vergelijkbare rankings gekregen, met respectievelijk de ranking 177 en 179.

Alle exchanges vanaf de positie 175 leken één kenmerk gelijk te hebben, namelijk een liquiditeitsscore van 0. Ook de gedentraliseerde exchange Uniswap en Bancor zijn verderop in deze lijst te vinden. Mogelijk wordt dit in een aankomende update nog aangepast.

Opvallend is wel de 74e plaats, namelijk FTX. Dit is een derivatenplatform die vaak is bekritiseerd voor het maken van ranglijsten waar de cryptocurrency exchange Binance bevooroordeeld wordt. Dat zij nu dan ook de 74e plaats opeisen is erg opvallend.

Gebruikers zijn dan ook boos op het platform voor het gebruiken van deze factoren. Volgens hen moet er veel aan deze factorenlijst worden aangepast om het systeem betrouwbaarder te maken. Het is echter niet onverwacht dat CoinMarketCap nog een aantal updates uit zal gaan voeren om dit aan te pakken. Of dit gebeurt, en wanneer dit dan precies gebeurt, is op dit moment helaas nog onbekend.