Altcoin,, Trending

Geen ‘AltSeason’ totdat Bitcoin $20K breekt

De afgelopen tijd blijft het de grote vraag wanneer er eindelijk weer eens Altseason komt. Nieuws website Cointelegraph heeft hierover een interview gehouden.


Altseason 2

“Wanneer AltSeason 2?” Dit is een vraag die al een tijdje in de hoofden van veel beleggers rond spookt. Veel prominente crypto figuren en Twitter influencers laten mooie grafieken zien, maar wat speelt er nou echt af in de markt?

Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat veel crypto beleggers als waarheid zien:

Wanneer de prijs van Bitcoin (BTC) consolideert en grafieken dus zijwaarts gaan, zullen handelaren hun winst nemen en gaan investeren in altcoins met een grotere marktcap. Deze beweging zorgt vervolgens voor een vergelijkbare beweging bij andere kleinere altcoins en kan een altcoin-rally veroorzaken.

Naarmate de Bitcoin prijs een nieuw hoogtepunt in 2019 bereikt, zullen altcoins uit de top-10 naar alle waarschijnlijkheid mee bewegen. Pas als de Bitcoin dominantie afneemt zal er veel geïnvesteerd gaan worden in altcoins. Tot nu toe is geen van deze dingen gebeurd. De situatie voor de meeste altcoins is de afgelopen tijd zelfs nog erger geworden.

Om meer duidelijkheid te krijgen over deze situatie, besloot nieuwswebsite Cointelegraph een professionele fondsbeheerder te vragen om uit te leggen wat er aan de hand is met de cryptomarkt en waarom altcoins de Bitcoin koers niet hebben gevolgd zoals in het verleden.


Cantering Clarke

Cointelegraph sprak met Cantering Clark, een hedgefondsbeheerder en mede oprichter van Blockroots. Dit om zijn gedachten te horen over de algemene toestand van de markt en of altcoins zullen herstellen.

Cointelegraph: Bitcoin heeft enige perioden gehad waarin je range-bound kon handelen sinds de piek van $ 13.800. Waarom hebben we volgens u niet gezien dat handelaren profiteren van deze consolidatie/(range-bound handelen periode) om in altcoins te springen, en wat is precies een ‘altseason’ volgens jou?

Cantering Clark: Het vorige Altseason was in wezen een stel nieuwe investeerders die de cryptomarkt betraden, aangetrokken door Bitcoin. Ze zagen Bitcoin als erg duur en de perceptie was destijds dat goedkopere altcoins de toekomst waren.

Nieuwere beleggers waren relatief onwetend van marktkapitalisatie en multiplicatoreffecten, ze zagen alleen de kleinere prijs en stelden een goedkopere prijs gelijk aan een betere deal.

Naar mijn mening waren altcoins het toppunt van de bubbel van 2017 en het proces weerspiegelde nauw de Gartner Hype-cyclus.

Bitcoin is de belangrijkste munt geworden en gebleven en wordt door de industrie en het is de veilige haven van de crypto wereld geworden. Wanneer Bitcoin het goed doet, profiteren altcoins vaak mee, maar deze cyclus begint steeds meer uit elkaar te vallen.

De omgekeerde correlatie en positieve correlatie is niet langer een gebeurtenis waarop beleggers consequent kunnen vertrouwen.

“De Bitcoin prijs heeft zijn hoogste punt aller tijden nog niet gebroken, en een volgende alt season is onwaarschijnlijk totdat deze hoogste prijs aller tijden wordt gebroken.”


Interview

CT= Cointelegraph CC= Cantering Clarke

CT: Moet een daling van de Bitcoin dominantie altcoins niet doen stijgen?

CC: Als het dominantiepercentage van Bitcoin daalde tot 40%, zou dit waarschijnlijk een altseason met zich meebrengen, maar het is onwaarschijnlijk dat dit soort dominantieverschuiving momenteel mogelijk zijn.

CT: Denkt u dat de voorkeur van beleggers voor bevestiging de prijsactie van Bitcoin beïnvloedt? Veel beleggers zijn bijvoorbeeld van mening dat als Bitcoin onder het 61,8% Fibonacci-retracementniveau moet dalen voordat een echte bullmarkt begint.

CC: Bitcoin is zo volatiel en het heeft elk mogelijk activascenario doorlopen. Voortschrijdende gemiddelden zijn nuttig omdat handelaren ze nuttig maken.

De collectieve inspanning van handelaren maakt de noodzaak van Bitcoin om elke prijs te herzien “waarschijnlijker” dankzij het groepsdenken. Fibonacci-retracements werken omdat we ze laten werken en we bieden biedingen en vragen dienovereenkomstig in het orderboek. In principe zijn bijna alle weerstanden en ondersteuningen op dit denken gebaseerd. Ook wel de self-fullfilling phropecy genoemd.

Een herbezoek aan het 61.8 Fib-niveau vermindert de kans dat we ver teruggaan, omdat het aantoont dat kopers terughoudend zijn om in te stappen en tegen een hogere prijs te kopen, of voordat die prijs wordt bereikt.

Wat Crypto-Twitter betreft, er is elke dag een stortvloed aan vooroordelen te vinden. We moeten werken om deze vooringenomenheid in de handel te voorkomen. Dit om de self-fullfilling phropecy tegen te gaan. Daarom stel ik voor om Thinking Fast and Slow van Daniel Conman te lezen.


Hefboomtransacties

CT: Vertel ons over wat u ertoe bracht te investeren in cryptocurrency.

CC: Ik voelde me vooral aangetrokken tot crypto vanwege de volatiliteit.

CT: Geef ons je beste uitleg over hoe hefboomtransacties werken en hoe je het in hun voordeel kunt gebruiken.

CC: In crypto gebruiken mensen hefboomwerking om winst te vergroten door grotere kapitaalblootstelling. Vaker wel dan niet, nemen handelaren verlies op omdat ze niet echt begrijpen hoe marge werkt en waarvoor het echt is ontworpen.

Marge / leverage vermindert het tegenpartijrisico, en dit is vooral voordelig voor crypto. Met leverage, als ik 1 BTC bezit, kan ik 90% van mijn BTC in een cold-wallet houden en gewoon 10% van de BTC inruilen en mezelf beschermen tegen tegenpartijrisico.

Leverage biedt ook de mogelijkheid om beide kanten van de markt te verhandelen. Handelaars gebruiken vaak te veel hefboomwerking en worden geliquideerd wanneer de markt zich tegen hen beweegt, maar een gezonde hoeveelheid hefboomwerking biedt de mogelijkheid om te profiteren van markttendensen.

Met 2x en 3x leverage kan iemand de trend spelen, vooral wanneer Bitcoin in een sterke trend zit met duidelijke ondersteuning en weerstandsniveaus.


Video uitleg: Wanneer komt een altseason?

Ook Newsbit analist Nick geeft aan dat er nog heel wat moet gebeuren voordat er een alt season komt. In de onderstaande video legt hij uit hoe je een altseason kunt herkennen.